A Zeneakadémián ünnepli 5. születésnapját a Nagy Emma Quintet

2023.04.04. 09:00, srecorder

nagy-emma-quintet.jpg

Április 12-én jubileumi nagykoncertet ad a hazai jazz egyik legizgalmasabb, legfrissebb fiatal hangja a Zeneakadémián, ahol Harcsa Veronika lesz a vendégük, ráadásul itt debütál új, Return című EP-jük is.

A Nagy Emma Quintet rövid idő alatt hosszú utat járt be: 2018-ban alakult meg a Bartók Konzervatórium növendékeiből, és még abban az évben kijöttek egy EP-vel. 2019 elején megnyerték a Müpa Jazz Showcase szakmai díját, majd kihozták az első lemezüket, a Set to Face-t, amit rá egy évre követett a kortárs jazzben izgalmasan, ízlésesen mozgó LFO. A NEQ hamar a hazai jazz egyik legfrissebb fiatal formációjává vált, amit a kortárs jazzt pop- és rockhatásokkal árnyaló harmadik lemez, a Synced bizonyított végleg, ami már a rangos svájci Unit Records kiadó gondozásában jelent meg.

„NEM CSAK FINOM ZENÉT JÁTSZUNK” – NAGY EMMA QUINTET-INTERJÚ

kvintett érdekes hangzását az adja meg, ahogyan a tagok sokféle zenei háttere egységgé forr: zenéjükben egyenlő súllyal kapnak helyet kemény dobgrúvok és szabad improvizációk, dalformájú kortárs kompozíciók és egyéb, alternatív megoldások. A Nagy Emma (ének), Cseh Péter (gitár), Oláh Krisztián (zongora), Dénes Ábel (bőgő) és Klausz Ádám (dob) felállású zenekar az elmúlt időszakban sokat koncertezett külföldön is, felléptek Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Spanyolország nívós jazzklubjaiban és fesztiváljain.

Legújabb EP-jüket idén februárban vették fel, és a Zeneakadémián április 12-én játsszák majd végig először élőben, mielőtt hivatalosan is megjelenik a New Fossils tagjai, Gyányi Marcell és Szabó Dániel Ferenc által működtetett Morotva Records gondozásában április 21-én. Az ötszámos Return lüktetése koncertszerűbb lesz az eddigi felvételeiknél, és széles skálát ölel fel a halk balladáktól a 13/8-os zúzásig.

JEGYVÁSÁRLÁS

FACEBOOK-ESEMÉNY 

„VAN BENNE VALAMI KEDVESSÉG” – NAGY EMMA KEDVENC 2022-ES ZENÉI

fotó: Tar Ágnes

https://recorder.blog.hu/2023/04/04/a_zeneakademian_unnepli_otodik_szuletesnapjat_a_nagy_emma_quintet
A Zeneakadémián ünnepli 5. születésnapját a Nagy Emma Quintet
süti beállítások módosítása