„Van minden, de így is még több kell” – Klippremier! HOCUSPONY: HÁRMASKA

2023.03.29. 16:23, srecorder

hocus_00_02_03_04_still019.jpg

Eszelős sebességű, mocskos garázsrock, csivavás Muppet-horror és kozmikus űrutazás a HOCUSPONY első klipjében, ami úgy király, ahogy van.

A HOCUSPONY 2020 óta koncertezik aktívan, nagyot szóltak a 2021-es Kikeltetőn, és a különböző nyári fesztiválokon is. Egy próbatermi demót leszámítva sokáig csak élő felvételeken lehetett hallgatni őket (a kikeltetős fellépés mellett egy közönség nélküli, A38-as buli anyaga is elérhető), de igazi maximalistaként azzal töltötték az elmúlt éveket, hogy az első EP-jüket tökéletesítsék, ami végül múlt pénteken meg is jelent. Mostanra pedig az első klipjükkel is elkészültek.

„A HÁRMASKÁ-t még a Keleti Blokk-os időszakban írtuk a zenei ismerkedésünk elején. Az alapriffet a volt barátnőm jelenlegi barátjának a gitárján játszottam fel, amit nála a wc-n kezdtem dúdolgatni. Eredetileg angolul kezdtem rá énekelni, de azt gyorsan elengedtük, miután rájöttünk, hogy magyarul sokkal jobban működik a dal. Utólag is ez volt az egyik legjobb döntésünk” – meséli a zenekar egyik énekes-gitárosa, Cina Niccoló. „Ez volt az a pont, ahol már biztosak voltunk benne, hogy magyarul fogunk énekelni, és nem próbáljuk imitálni a nyugatiasságot azzal, hogy a biztonságos angol nyelv mögé bújunk. Sok feszkóval járt, mire összeraktuk a végleges verziót és lefejtegettük a felesleget a dalról. Ekkor már a próbák terápiás jelleggel is bírtak, főleg, hogy ebben az időszakban a próbatermen és a lakáson kívül nem nagyon tudtunk sehova se járni. A szöveg a mindennek a túlfogyasztásáról szól. Szó szerint mindenre gondolunk, elvonatkoztatva az anyagi javaktól.”

hocus_00_02_27_20_still001.jpg

„Van minden, de így is még több kell” – szól a HÁRMASKA utolsó sora, aminek szellemében a klip is készült. Mindig szeretem halmozni az anyagaimban a történéseket, de ennél a klipnél ez koncepcióvá is vált. Elég vegyes technikával ültem neki, hogy tényleg legyen „minden”, és vicces volt olykor tetten érni magam, mennyire nem elég semmi. „Lám-lám...!” Számomra így kerekebb is lett a témakör, amit remélem sikerült szórakoztatóan feldolgozni. Innen is köszi a kicsi, de nagyon lelkes stábnak a munkát!” – mesélte Lippai Balázs rendező. „Örültem, hogy a srácok rám gondoltak, mert számomra nagyon üdítő jelenség a HOCUSPONY. Rég hallottam itthon ilyen mindenki nyelvén értő dögös R’n’R-t, amivel szerintem nagy űrt töltenek be a hazai zenei palettán. Bízom benne, hogy a tágabb közönségük hamarosan megtalálja őket, és remélem, hogy ebben ez a klip is segítségükre lesz.”

Hol gyors és mocskos, hol pedig szép és vonzó, csakúgy, mint a világ, ami körbevesz minket. Eszelős sebességű fuzzos recsegés, feszkós vokálok négy szólamban és magyar szövegek kétpofára, mindez a varázslat és a misztikum oltárán” – jellemezték a srácok korábban az EP-t, amit április 6-án az újranyitott Turbinában élőben is bemutatnak. Vendégük a shoegaze-es, dreampopos, és persze poszt-punkos Gulu Gulu, akik szintén mostanában adták ki az első nagyobb anyagukatJegyvásárlás, Facebook-esemény.

Május 19-én pedig Kecskeméten lehet elcsípni őket a Carson Coma előzenekaraként, a kiváló Kibaszott Emberek társaságában. JegyvásárlásFacebook-esemény.

 

 

Hocuspony a Facebookon. Instagramon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti KulturálisÚj Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2023/03/29/klippremier_hocuspony_harmaska
„Van minden, de így is még több kell” – Klippremier! HOCUSPONY: HÁRMASKA
süti beállítások módosítása