Slow Burn – Itt az első dal a mïus hamarosan debütáló nagylemezéről

2023.03.23. 12:56, srecorder

02_halosara_gresz_renato.JPG

Május végén Abstrakt címmel érkezik a mïus új nagylemeze, melyen a budapesti producer a lengyel Raf Skowroński mellett olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Háló Sára (Mygl), Nagy Emma (Nagy Emma Quintet) és Varga Dani (Mordái, New Fossils). Tavaly novemberben tízéves fennállását ünnepelte a mïus egy teltházas koncerttel a Trafóban, amiből energiát merítve rögtön megkezdődtek az új album munkálatai. Ebből hallható most az első dal HALOSARA közreműködésével, a Slow Burn.

„Sárával pár éve az elhíresült tűzjelzős mïus-koncert kapcsán találkoztunk, ugyanis a MYGL-ben énekel, és csináltunk Szőke Barnáékkal egy közös estét. Akkor a zenekaron belül megfogalmazódott, hogy Sára (képünkön) személyisége milyen jól passzolna a mïus világához. Azt hiszem, jó volt a megérzés, és a dal magáért beszél” – meséli Álmos Gergő.

A MÏUS 10 ÉVÉNEK 10 LEGEMLÉKEZETESEBB PILLANATA – KÖZTÜK A TŰZJELZŐS KONCERTTEL

A Slow Burn, ahogy a címe is jelzi, egy lassan építkező darab. Hat percen át folyamatosan lép szintézisbe a szokatlan ritmussal és az analóg basszusokkal HALOSARA – néhol a blues felé kikacsintó – lírai melegségű hangja.

Az új nagylemez részét képezi a mïus és Attaray Visual fénykoncert sorozatának, ami a naked waves nevet viseli. Az art quarter budapest és a Trafó után idén április 15-én a Flashback Studio indusztriális tereibe költözik be egy estére a projekt, ahol a sok új dal mellett a Slow Burn is először lesz hallható élőben HALOSARA, Nagy Emma és Raf Skowroński társaságában. JegyvásárlásFacebook-esemény.

A lemezen és a dalban a szokásos csapat hallható a szinti arzenál mellett. Billentyűn Várnai Szilvia, dobokon Gulyás Kristóf, basszusgitáron Mezey Tamás. A hanganyagot Vári Gábor keverte és masterelte, mely limitáltan sorszámozott vinylen a Théque Records gondozásában jelenik meg.

„MINDIG KÉPES MEGLEPNI” – ÁLMOS GERGŐ KEDVENC 2022-ES ZENÉI

 

mïus a Facebookon. Théque Records a Facebookon.

Fotó: Grész Renátó

Premier rovat cikkeinek megjelenését Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

https://recorder.blog.hu/2023/03/23/slow_burn_itt_az_elso_dal_a_m_us_hamarosan_debutalo_nagylemezerol
Slow Burn – Itt az első dal a mïus hamarosan debütáló nagylemezéről
süti beállítások módosítása