Itt a világvége, de azért szabad andalogni. Sightless Pit: Lockstep Bloodwar (lemezkritika)

2023.03.20. 14:03, RRRecorder

sightless-pit-by-zachary-harrell-jones-3-1.jpg

A Sightless Pit Lee Buford (The Body) és Dylan Walker (Full Of Hell) duója, szóval biztos durva. Tényleg az, de az a lényeg, hogy nem csak az. Ez a minikritika először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

A durvaságról: vannak itt sűrű, reszelős, pulzáló zajok, hiphopos ritmusok torzan odabaszó dobokkal és falrengető basszusokkal (olykor a techno felé kalandozva), dubos effektezés, metálos károgás. The Bug / Techno Animal és az extrém metal találkozása, kábé.

De vannak itt rapperek (köztük a január 1-én elhunyt Gangsta Boo), énekesnők, ambientes lebegések is. Szép dallamok. Mi több: olykor egész vicces (például Claire Rousay agyoneffektezett dúdolgatása a False Epiphany-ban).

Mindezek többszöri hallgatás után is meglepetésekkel szolgáló, összetett dramaturgiával épülnek össze: ravasz átvezetésekkel és sokkoló váltásokkal, valószínűtlen ellenpontokkal és össze nem illő elemek még valószínűtlenebb, mégis működő együttműködésével. Ettől lesz ez több, mint egy újabb apokaliptikus lemez. Itt a világvége, naná, de ettől még lehet menőzni, álmodozni, bólogatni, andalogni. 

sightless_pit.jpgElőadó: Sightless Pit

Cím: Lockstep Bloodwar

Kiadó: Thrill Jockey

Megjelenés: 2023. január 27.

Műfaj: noise-hiphop-dub-metal-ambient

Kulcsdal: Futilities (feat. Foie Gras)

 

 

8,5/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2023/03/20/sightless_pit_lockstep_bloodwar_lemezkritika
Itt a világvége, de azért szabad andalogni. Sightless Pit: Lockstep Bloodwar (lemezkritika)
süti beállítások módosítása