Ex oriente lux! Parannoul: After the Magic (lemezkritika)

2023.03.20. 09:55, vferi

parannoul_band.jpg

Varázslatos indie kevercs a koreai hálószobapop-szcéna csodagyerekétől: Parannoul harmadik albuma. Ez a minikritika először a Recorder magazin 101. számában jelent meg.

Ami a Nyugatnak Alex G, az Koreának a számos alkotói név alatt futó, de valójában anonim szerző, akinek legsikeresebb perszónája a Parannoul: hálószobapop-fenoménnak indult, ám egy éve már inkább egyenes vonalú, egyenletes mozgással az ambient, indietronica, dream pop irányába távolodó üstökös.

Harmadik albuma, az After the Magic maximalista, expanzív alkotás. Színes-szagos hang-galaxis. Vagy talán épülő hangkatedrális, hiszen minden egyes dal monumentális hangzásokat mozgat meg, és amikor már azt hinnénk, kártyavárként omlik majd össze az egész, akkor is ráemel, új és új magasságokra tör.

A szerző lehetetlent nem ismerve idézi meg a Sigur Róst, a Sonic Youth igazán jó napjait, a The Naked and Famous sodró-lüktető lendületét, na meg a Katamari Damacy játékok őrült prüntyögését, mégsem válik ízléstelenné vagy értelmezhetetlenné. Az After the Magic maga a varázslat, ami csak azt a kérdést képtelen megválaszolni, hogy mi van a varázslaton túl?

parannoul.jpgElőadó: Parannoul

Cím: After the Magic

Kiadó: POCLANOS

Megjelenés: 2023. január 28.

Műfaj: indietronica, dream pop 

Kulcsdal: Arrival

 

 

9/10

Selmeczi Nóra

https://recorder.blog.hu/2023/03/20/ex_oriente_lux_parannoul_after_the_magic_lemezkritika
Ex oriente lux! Parannoul: After the Magic (lemezkritika)
süti beállítások módosítása