Idén is lesz Xiu Xiu-koncert a Dürer Kertben!

2023.02.15. 17:16, srecorder

xiuxiu.jpg

Jó hír a kísérleti, avantgárd popzene kedvelőinek: a Magyarországra szerencsére rendszeresen járó kaliforniai trió, a Xiu Xiu 13. stúdióalbumának turnéjával sem kerüli el Budapestet. Jamie Stewarték május 18-án a Dürer Kertben játszanak.

Disszonáns, avantgárd megoldások és klasszikus pop, sőt, tánczene, váratlan, fülsértő zajok, és nagyon, már-már zavarbaejtően explicit ének, mindez mindig új módon összekapcsolva – így jellemeztük Jamie Stewart kísérleti avantpopot játszó zenekarát, akivel többször is interjúztunk, legutóbb a 2019-es, Girl With A Basket Of Fruit című lemezük kapcsán, amit szintén a Dürer Kertben mutattak be.

LEMEZTÁSKA INTERJÚNK JAMIE STEWARTTAL.

A Xiu Xiu a márciusban megjelenő, Ignore Grief című új lemezét turnéztatja tavasszal, amin elmondásuk szerint egy olyan fantáziavilágot hoztak létre, ahová az ember a szörnyű valóság elől menekül, még akkor is, ha ez a menedék még az aktuális borzalmaknál is traumatikusabb. Az album előfutáraként már két single is megjelent – a nyomasztóbb hangulatú Pahrump és az akár az Amerikai Horror Sztori főcímdalának is beillő, egyszerre hátborzongató és kakofón Maybae Baeby – mindkettőhöz Angela Seo, a zenekar billentyűse rendezett izgalmas klipet.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/02/15/iden_is_lesz_xiu_xiu-koncert_a_durer_kertben
Idén is lesz Xiu Xiu-koncert a Dürer Kertben!
süti beállítások módosítása