„Üres a bőrönd, de telerakom” – Klippremier! Schmrk ft. Bíró Bence: Hegynek megyek

2023.01.09. 08:11, srecorder

schmrk.jpg

A fiatal székesfehérvári rapper, Schmrk eddig jól sikerült klipdalokkal (Máglya, Fiatal vakerok) vétette észre magát, tegnap azonban megjelent az első nagylemeze, a Hazafelé is, amin Lunar, 6363, és a Fiúk énekese, Bíró Bence is featel. A Hegynek megyek-hez a zene lakótelepi hangulatát kidomborító klip is forgott.

„Az elmúlt két évemet foglalja össze a lemez – a címe azért Hazafelé, mert egyrészt a „felnőtté válásról” és a szüleimről való leválásról szól, másrészt a zenéhez való felnövésről, alázatról és egyéb küzdelmekről. Nagyon személyes az egész anyag hangvétele (néhol túl személyes), beszélek benne baráti kapcsolatokról, szüleimről és a szűk családomról, párkapcsolatról, plusz van egy-két magabiztosságot sugárzó klasszik rapbetét” – meséli a lemezről Schmrk. „Összességében ez egy önterápiás album, legalábbis én így éltem meg a folyamatát. Azt még fontosnak tartom megemlíteni, hogy ez egy számomra nehezebb időszakban készült alkotás – azóta túl vagyok rajta és lezártam magamban ezt a korszakot. Valahol ennek a lemeznek a megírása segített keresztül ezen a szakaszon, illetve segített megérteni magamban sok mindent.”

A Hegynek megyek, aminek zenéjét D.Koms rakta össze, és a Fiúk gitárosa, Lengyel Levente szólózik benne egyet, ebből a szempontból is kulcsdal a lemezen. „Célokért való küzdelem – valamint annak egy olyan állomása, amikor az ember beragad egy adott élethelyzetbe és bármennyire szeretne, nem tud kikeveredni belőle” – mondta Schmrk.

Lemezbemutató február 4-én lesz a Robotban, ahol Schmrk mellett ott lesz Lunar, Realisztik, 6363, Bíró Bence és Szlimmy is.

 

 

Schmrk a Facebookon. Instagramon.

fotó: Ornella Mari

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2023/01/09/klippremier_schmrk_ft_biro_bence_hegynek_megyek
„Üres a bőrönd, de telerakom” – Klippremier! Schmrk ft. Bíró Bence: Hegynek megyek
süti beállítások módosítása