"Túl nagy a zivatar, de én vagyok a frontember." Lil Frakk & D.Koms: Frakkenstein (lemezkritika)

2022.11.28. 10:03, RRRecorder

lil.jpg

"Korábban inkább vicces voltam, most talán dühösebb vagyok" - mondta Lil Frakk új lemezéről a Recorder interjújában.  A szövegek témáit ott kiveséztük, itt pedig elmondjuk, milyen lett szerintünk zenei szempontból a szokás szerint D.Koms producerrel készült Frakkenstein. Ez a kritika a Recorder magazin 99. számában jelent meg először.

Oké, megváltozott zenefogyasztási szokások, de ha valaki albumot ad ki, azt várjuk (várom), hogy az több legyen a számok egyszerű halmazánál. A Kutyavásár után tényleg azt éreztem, hogy hiába kevés az önéletrajzi elem, a dalokból „plasztikusan kirajzolódik Lil Frakk portréja”.

A Frakkenstein közvetlenebbül szól Lil Frakk életéről és viszonyáról a környezetéhez (a zeneiparhoz), mégis zavarosabb az összkép. Vannak tök jó, jó meg elég jó számok, de kioltják egymást. A Honnan a név hetyke harsányságának árnyékában a Dzsúdlóval közös Pisztoly elsőre szimpla Lej 2-nek tűnik (magában több ennél); a Frakkenstein nyolcvanas évek-idézését a következő szám, a móka-drum and bass Lil Frakk vs BKK teszi súlytalanná. Míg a Kutyavásáron a Lakatlan Sziget Fesztivál furi kattogása jó helyen volt, párdarabja, az amúgy nagyszerű Téboly itt kilóg; a két záró szám lecsupaszított őszintesége pedig kissé szervetlen függeléknek hat.

Magukban viszont működnek a dalok, sőt, Lil Frakk előadói kifejezőeszközei látványosan bővültek.

lilcover.jpgElőadó: Lil Frakk & D.Koms

Cím: Frakkenstein

Kiadó: Supermanagement

Megjelenés: 2022. október 14.

Műfaj: hiphop

Kulcsdal: Téboly (feat. 6363 & Szlimmy)

 

 

7,5/10

Rónai András

Lemezkritikánk elkészítését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/11/28/lil_frakk_d_koms_frakkenstein_lemezkritika
"Túl nagy a zivatar, de én vagyok a frontember." Lil Frakk & D.Koms: Frakkenstein (lemezkritika)
süti beállítások módosítása