Pénteken Дeva az Akváriumban!

2022.11.02. 13:02, srecorder

deva2022_1.jpg

Rendhagyó koncertet ad Takács Dorina november 4-én az Akváriumban, amire vinylen is megjelenik első nagylemeze, a Csillag. Дeva előtt bemutatkozik az elektronikát élő vokálokkal, gitárral és analóg szintibasszusokkal ötvöző kolozsvári lányduó, a Musspell.

Év elején jelent meg első nagylemeze Csillag címmel, azzal egy időben Európa egyik legjobb feltörekvő előadójának is megválasztották Дeva-t, aki decemberi lapszámunk címlapján is tündökölt, sőt, új lemezéről és zenei ízléséről is mesélt nekünk. Az énekes-dalszerző körül azóta sem lassult le az élet, Dorina idén játszott a brightoni The Great Escape showcase-en, a Liveurope Feszten Lille-ben, a Ment fesztiválon, a brüsszeli Bauhauson és a Superbloom fesztiválon is, közben pedig új számokon dolgozik. Az akváriumos koncert első 20 percében el is játszik párat a még meg nem jelent dalai közül szólóban, és csak utána csatlakozik hozzá a zenekara, azaz Chrobák Adrán (gitár), Szallabek Balázs (elektronika, gitár), Zahár Fanni (fuvola) és Gozlán Fatima (derbuka, conga, ney). A fellépést Zságer-Mészáros Szandra vizuális hátterei teszik még emlékezetesebbé.

EGYSZERŰEN NAGYON SZÉPEN – KRITIKÁNK A CSILLAGRÓL.

A koncert apropója, hogy a Csillag megjelenik limitált kiadású, 180 gm-os vinylen, amely már most előrendelhető, és az Akváriumban is kapható lesz. Az est vendégelőadója az erdélyi Musspell, akik a nyáron felléptek a Reflektoron, november végére pedig a Music Hungary Konferencia showcase fesztiváljára is meghívást kaptak Veszprémbe. További aktualitás, hogy Дeva-t jelölték az MTV EMA Awardson a legjobb magyar előadó kategóriában, és online (ITT) szavazhattok is rá, hogy ő vigye haza a díjat.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

deva_vinyl_green.jpg

fotó: Takács Balázs

https://recorder.blog.hu/2022/11/02/penteken_deva_az_akvariumban
Pénteken Дeva az Akváriumban!
süti beállítások módosítása