„Azt mondd meg, hogy miért koldulok, ha ez az aranykor” – Dal- és klippremier! Sungazers: Buli

2022.10.28. 11:00, srecorder

sungazers_promo_p1027523_b42diy.jpg

A metálból, trapből, drum & bassből, alterből, progrockból, és ki tudja, még mi mindenből valami egészen egyedi zenét kihozó Nosztalgiaország II. az egyik kedvenc hazai albumunk volt a nyáron. „A Géczi Gergő szólóprojektjéből együttessé lett Sungazers lemeze az a ritka fajta, ami többszöri hallgatásra egyre kiismerhetetlenebbnek bizonyul – és így egyre jobbnak” – írtuk róla. Most ehhez a lemezhez készült egy „B-side”, a Buli, amely itt, a Recorderen debütál, és élőben ma este, a Sungazers szegedi, ingyenes koncertjén is elhangzik.

„Az igazság az, hogy borzasztó nehezen tudtuk elkölteni a június 3-án megjelent Nosztalgiaország II. című nagylemezünk után járó jogdíjakat, illetve az aznap tartott szegedi Grand Café-s teltházas premierkoncertünkön keresett pénzt, de úgy döntöttünk, hogy azért megpróbáljuk… végülis, megérdemeljük a kikapcsolódást. Bence Mexikóba utazott, ahol nyári dobműhelyt rendezett be magának. Máté (Dzsoni) spirituális utazásra ment Indiába, hogy a legmélyebb analóg basszushangot kutassa. Én pedig egész nyáron lángost és főtt kukoricát ettem a Balaton parton” – meséli Géczi Gergő a buli és a bullying szavakkal játszó új dal születéséről. „Az a típusú dalszerző vagyok, akinek nehezen megy a pihenés, így a nyári habzsidőzsi alatt, a vízibiciklin jutott eszembe ennek az új dalnak az ötlete. Először a szöveg jött, ami a tó közepén, papír és toll vagy telefon híján a leghatékonyabb lábedzést eredményezte, mert nagyon gyorsan ki kellett érnem a partra, nehogy elfelejtsem.”

MAGÁNSZORONGÁSOK ÉS TÁRSADALMI LÁTLELET, TESTRÉSZEKKEL.

sungazers_buli_art.jpg„A dal az iskolai bullyingról szól, ami úgy gondolom – ha a korosztályom visszagondol a gyerekkorára –, nagyon sokak számára azonosulható téma. Teljesen mindegy, hogy az elkövető vagy az elszenvedő szerepében voltál, felnőtt fejjel átgondolva: gyerekként mindenki áldozat, a családi, iskolai, társadalmi, gazdasági környezet áldozata” – mondja a Sungazers frontembere a single-ről, amelynek borítóját Kovács Nikoletta festőművész készítette. „Teljesen intuitív munka volt ez az absztrakt festmény, elmondása szerint a „lelkekbe nyomjuk a csikket” sor fogta meg leginkább, ezt reprezentálja a kép is.”

„Ami a lyric videót illeti, épp egy másik zenekarnak készítettem koncertvizuált, mikor a stock videók között belebotlottam ebbe a csatornába, ami ezeket az eszméletlenül igényes és kifejező videókat kínálta. Valahogy annyira passzolt a hangulata a zenéhez, a tánc és a képi világ kifejező ereje a dal témájához, hogy úgy döntöttem, összevágok belőlük egy vizut. Zeneileg a dal a Nosztalgiaország II. lemez stíluselemeiből szemezget, megjelennek az alter hiphopra jellemző beatek és szövegelés, az elektronika és a masszív gitárriffek. Ezért is szántuk az album B-sidejának.”

SUNGAZERS A MAGYARRADARUNKON.

„Miután visszatért mindenki a maga kis “álom” nyaralásából, levittem a srácoknak a dalt és mindenki egyből rákapott, ezért is döntöttünk úgy, hogy október 28-án (ma), a szegedi Törpetetős koncertünkön (Facebook-esemény) premiereztetjük élőben. Az őszi-téli szezonra tervbe van még néhány szegedi és budapesti koncert, amiről hamarosan közöljük a részleteket, valamint a nyáron a fesztiválszezont szeretnénk a jelenlétünkkel gazdagítani. Valamint a Skore és a Stabbed zenekarokból ismert Brindza Tomival készült featre is számíthattok.”

A Buli Spotify-on:

 

Sungazers a Facebookon.

fotó: B42 - DiY

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/28/dal-_es_klippremier_sungazers_buli
„Azt mondd meg, hogy miért koldulok, ha ez az aranykor” – Dal- és klippremier! Sungazers: Buli
süti beállítások módosítása