A Hankook Tire és 4tress bemutatja: csúszós dallamok a befagyott utakon

2022.10.28. 16:59, Recorder.hu

hankook_4tress_650.jpg

(X) Ha idén karácsony előtt kihagynád, hogy Chris Rea az autódban 36 év után harminchatezredik alkalommal is eldünnyögje a Driving Home For Christmas-t, de már az Arctic Monkeys friss The Car albumát is rongyosra hallgattad vezetés közben, talán éppen itt az ideje, hogy új téli playlistek után nézz.

Csúszhat bármilyen sokáig az indián nyár vagy az ősz vége, természeti törvény, hogy novemberben előbb-utóbb menthetetlenül beköszönt a tél; nyakunkon a nyálkás-ködös rossz idő. Akár szeretjük, akár nem, az évet záró ünnepek elkerülhetetlen velejárója, hogy többet autózunk. Ajándékokat kajtatva vagy ajándékokkal megpakolva, rokonlátogatóba vagy síparadicsomba indulva, egyedül, családdal vagy társasággal, így vagy úgy, de mindenképpen ott leszünk az utakon. Egyre többen, az egyre csúszósabbá váló utakon.

Azzal mindenki tisztában van, hogy ilyenkor különösen fontosak például a megbízható gumiabroncsok és hogy a szokásosnál is körültekintőbben kell vezetni, de az év végi rohanással járó feszültség általában ellene dolgozik ennek a magától értetődő elvárásnak. Stresszoldóként vagy pont, hogy a lankadó figyelem ébrentartása céljából sokan használunk zenét, de az egymás után sorjázó, unásig ismert számok nem mindig érik el a kívánt hatást.

Ez a felismerés vezérelte a Hankook Tire csapatát és ezért kérték meg a mára már többmilliós hallgatottságú dalokkal ismertté vált, Azahriah-tól Curtisen át Essemmig a hazai hiphop- és popszcéna sok szereplőjével együttműködő rapper-producert, hogy állítson össze egy olyan playlistet, amely megfelel a fenti céloknak. A szezonális hidegindításra elkészült válogatás változatos: a megfelelő hangerő mellett a keményebb klasszik rapszámok szinte odaszögeznek az üléshez, míg a simán csúszó r’n’b-k és a szép számban képviselt különféle latin gyökerű zenék melegséget csempésznek az utastérbe, de megvan a maguk szerepe a kakukktojásoknak, a stílushatárokon kalandozó, kevesebbek által ismert trekkeknek is.

És külön pacsi jár az easter eggért, amikor 4tress, a dunaújvárosi szelektor úgy beszél haza, hogy földije, StackOne egy közreműködését is elhelyezi a szett egyik csúcspontján.

4tress az együttműködésről: „A Hankook Spotify-kampányához örömmel csatlakoztam, a téli zenei listámba olyan számokat válogattam be, amik télen a kocsiban ülve is visszahozzák a nyári vízparti életérzést, na meg a jó kis reggaeton- és hiphopbulik emlékét.”

Hallgasd 4tress jégolvasztó energiájú válogatását, csekkold Winkler Róbert best of-ját és indítsd el a Hankook-csapat saját playlistjét is a Spotify-on!

https://recorder.blog.hu/2022/10/28/a_hankook_tire_es_4tress_bemutatja_csuszos_dallamok_a_befagyott_utakon
A Hankook Tire és 4tress bemutatja: csúszós dallamok a befagyott utakon
süti beállítások módosítása