„Mindent visz a Joker” – Klippremier! Ganxsta Zolee és a Kartel: A bohóc

2022.10.26. 07:52, srecorder

ganxsta-zolee-es-a-kartel.jpg

Októberben jött ki a Kartel új lemeze, amelynek új klipjét részben az elborult szuperhősdráma, a Joker ihlette. A mini-gengszterfilmben Ganxsta Zolee-ék ellopják Nagy Feró Kossuth-díját, megverik a kokózó Árpa Attilát, és véres rablássorozatba kezdenek. Lemezbemutató október 30-án az Akváriumban.

Október 13-án jelent meg a Ganxsta Zolee és a Kartel 13. lemeze, A bohóc. Ez az első album, amin a két éve csatlakozott Siska Finuccsival, és a 2019-es Oldskool után már a második, amin a producer Józsa Alexszel dolgoztak együtt. A címadó dal zenei alapját is Alex hozta, különlegessége, hogy egy 50 fős vonóskar, egy 13 fős rézkar és 3 ütős játszik a beat fölött, amit természetesen élőben rögzítettek. A klipben szerepel az otthon nagypapásan kávézgató, kirabolt Nagy Feró, a korrupt üzletembert játszó Árpa Attila, a Napszállta és az Egynyári kaland színésznője, Dobos Evelin, akinek az ékszerüzletét rámolják ki, de felbukkan Decsi Edit és Keresztény Tamás is. A klipet Takács-Koltay Anna rendezte, akivel már a Vato Loco hangzását továbbgondoló, latinos-fúvós Chicano Style koncertklipjén, valamint az Egy élet se számít vicces retró videóján is dolgoztak, ami pedig a Starsky és Hutch világát idézte meg.

GANXSTA ZOLEE A WHAT THE FAQ-BAN.

Hamarosan Halloween, így lemezbemutató koncert stílusosan október 30-án lesz az Akvárium Klubban, amire meglepetésekkel, cirkusszal és új merch-csel készül a Kartel. Az új lemez először ott lesz kapható CD-n, koncert után dedikálás. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Ganxsta Zolee és a Kartel a Facebookon.

fotó: Macsuga László

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/26/klippremier_ganxsta_zolee_es_a_kartel_a_bohoc
„Mindent visz a Joker” – Klippremier! Ganxsta Zolee és a Kartel: A bohóc
süti beállítások módosítása