Az egymásra találás ünnepe – közös dalt adott ki Bocskor Bíborka és Hajós Kristóf

2022.10.18. 13:36, srecorder

biborka_kristof.jpg

A Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka és a The Unbending Trees énekese, Hajós Kristóf tizenöt éve közeli barátok, azonban a mai napig nem készítettek közös dalt. Most elérkezettnek látták az időt: Kristóf novemberben érkező első szólóalbumán is hallható lesz duettjük, a kislemezként már mindenütt streamelhető Viharos idők, amelynek még a szerzői hármasfogata is különleges.

kristof_hajos_biborka_bocskor_viharos_idok_if_you_say_so_2021_albumart.jpgBíborka és Kristóf az elmúlt tizenöt évben sokszor tervezték már, hogy közös dalt adnak ki, de aztán sosem jutottak el a megvalósításig. „2008-ban és 2009-ben nagyon sokat énekeltünk együtt egymás koncertjein, ám mindig más dalait adtuk elő. Aztán az élet zajlott mindkettőknél, és talán el kellett érnünk ebbe az érettebb életkorba, hogy megtörténjen velünk. Megérte várni” – meséli a Viharos időkről Hajós Kristóf. A pár éve Hollandiába költözött énekes meseszerű hét év hallgatás után tavaly tért vissza a zenei életbe, hogy a The Unbending Trees intim hangulatú, elegáns hangvételén és csendes-akusztikus zenei világán továbbhaladva megjelentesse első szólólemezét. Így tálcán kínálkozott a lehetőség, hogy végre egy közös dallal is megpecsételhessék régi barátságukat Bocskor Bíborkával.

Kristóffal a barátságunkban nagyon értékelem, hogy már tizenöt éve tart, és nemcsak emberileg, de zeneileg is kíváncsi. Már hallhattam a szólólemezének dalait, mélyen megérintett mind a komoly tematika, mind a magányos, könyörtelenül őszinte hálószobai, »benti« hangulata. Örülök, hogy újra kinyílt, újra zenél, és egy párbeszéd formájában én is belecsöppentem ebbe a különös világba” – mondja a duettről Bocskor Bíborka. A Viharos idők zenéjét – csakúgy, mint az idén novemberben érkező nagylemez többi dala esetében is – az egykori Heaven Street Seven basszusgitárosa, Németh Róbert írta. A dalszöveg már egy ideje Kristóf fiókjában hevert, most a felvételhez Hatvani Emese, a Neoton Família legtöbb slágerének dalszövegírója segített a „leporolásában”. A különleges szerzőgárdát felvonultató szám a kislemezen Your Name in the Night címmel angol nyelvű előadásban is meghallgatható. „A közös dalunk egy esőtánc, az egymásra találás ünnepe” – mondja Hajós Kistóf.

Kristóf Good Morning, Nothingness címmel hamarosan érkező első szólóalbuma az alvás és az álmatlanság tematikáját járja majd körül, a dalok producere a zenéket is szerző Németh Róbert, a keverési munkákat Tövisházi Ambrus (Erik Sumo) és Lázár Domokos (Esti Kornél) végezte. A budapesti Klinik kiadó gondozásában érkező albumról a Viharos idők már a hatodik, egyben az utolsó kislemez a megjelenés előtt; Kristóf utoljára idén júniusban hallatott magáról, amikor egy James Bond-főcímdalt (Nobody Does it Better) dolgozott fel, a coverhez Jakab Péter és Kósa Péter forgatott a brit kém világát is megidéző videoklipet. A lemezbemutatóra várhatóan jövő tavasszal kerül sor.

Hajós Kristóf a Facebookon.

fotó: Németh Róbert

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/18/az_egymasra_talalas_unnepe_kozos_dalt_adott_ki_bocskor_biborka_es_hajos_kristof
Az egymásra találás ünnepe – közös dalt adott ki Bocskor Bíborka és Hajós Kristóf
süti beállítások módosítása