Szombaton vulkanikus izlandi jazz a Magyar Zene Házában!

2022.10.17. 20:23, Recorder.hu

adhd2.jpg

Az izlandi ADHD együttes tagjai melankolikus, finom, a jazzből kiinduló, rockot, posztrockot is érintő, de valójában besorolhatatlan hangzásukkal, eredeti stílusukkal, és legújabb, ADHD 8 című albumukkal érkeznek a Magyar Zene Házába.

Az ADHD eredetileg a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) rövidítése, de ezt a nevet választotta magának a négytagú izlandi együttes is, akik eredetileg csupán egyetlen fesztiválfellépés miatt verődtek össze, ám az annyira jól sült el, hogy végül a folytatás mellett döntöttek. Már első albumuk rendkívüli siker lett (hazájukban az év jazzlemezének választották), népszerűségük pedig azóta is töretlen, nemcsak Izlandon, hanem egyre inkább szerte a világban is.

Koncertjeik mellett folyamatosan dolgoznak új albumaikon, és eddig minden új lemezük egyszerre volt a korábbi folytatása és egyben bővítése is, ráadásul mindnek a zenekar neve és az adott sorszám a címe. A 2019-es LP előtt mind élőben rögzített koncertlemez volt, mindig új műsorral, ám az ADHD 7 annyiban más, hogy ezúttal már stúdióban állt össze, és a jazz, a rock, a folk és az elektronikus zene közötti határvonalak itt még kevésbé érzékelhetők, mint korábban. Ezzel együtt még inkább felerősödhet a hallgatókban az, hogy az ADHD zenéjében nincsenek műfaji korlátok, az együttesnek pedig nincs szüksége osztályozásra, besorolásra, skatulyázásra. A napokban megjelent 8. nagylemezével az ADHD története ráadásul szépen körbeért, hiszen abban a kis izlandi halászfaluban, vulkánjairól híres Höfnben vették fel, ahol annak idején a legelső koncertjüket adták.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2022/10/17/szombaton_adhd_a_magyar_zene_hazaban
Szombaton vulkanikus izlandi jazz a Magyar Zene Házában!
süti beállítások módosítása