“Nem érzem, hogy ciki lenne” - Leskovics Gábor a Kedves Lemezem podcastban

2022.10.09. 18:39, Gaines

wide1_193.jpg

A Kedves Lemezem podcastban magyar előadókat kérdezünk, hogyan született meg az a lemezük, ami a legkedvesebb számukra. Második vendégünk Leskovics Gábor, a jövőre negyvenéves Pál Utcai Fiúk frontembere és a Kiscsillag énekes-gitáros alapító tagja, akivel a Ha jön az élet című 2000-es PUF-lemez kapcsán beszéltük át élete nagy fordulópontjait. Az adás megtalálható a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Vendégünk tehát Leskovics Gábor, azaz Lecsó, aki sokat gondolkodott, vajon az első PUF-lemezt tárgyalja-e ki velünk, de végül inkább egy olyan albumot választott, amelynek dalait a rajongók szeretik ugyan, mégis méltatlanul alulértékeltnek tart.

Átbeszéljük, miért érdemelt volna nagyobb figyelmet a Ha jön az élet a korabeli sajtó részéről, előtte azonban sok más aspektusból is megvizsgáljuk a 2000-es albumot. Hogyan nyomta rá a bélyegét az ezredforduló várakozással teli szorongásos közhangulata? Miért szereti jobban Leskovics az itt felvonultatott zenei eklektikát, mint a korábbi néhány PUF-lemez stíluskavalkádját? Hogyan hatottak a lemezfelvétel előtti tagcserék, valamint az Üllői Úti Fuck és a Kispálos vendégeskedése során szerzett tapasztalatok az új dalokra? Új kezdet volt-e a lemez?

Az adás legszebb pillanata, amikor Leskovics megosztja az Angyal című dal születésének misztikus, szinte megmagyarázhatatlan körülményeit, de a karrier más pillanatait is érintjük, például a Kiscsillag létrejöttének felszabadító érzéséről, David Bowie-ról, arról, hogyan lehet elkerülni, hogy a zenélés munkának érződjön, mi volt a jó és vérciki a kiskocsmákban tartott korai haknikban, és hogy milyen nehéz kezelni a rajongók levélben küldött lelki problémáit.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Huszár András és Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Richolm Orsolya felel.

A Kedves Lemezem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/10/09/_meg_ma_is_erzem_hogy_ezt_megcsinaltuk_leskovics_gabor_a_kedves_lemezem_podcastban
“Nem érzem, hogy ciki lenne” - Leskovics Gábor a Kedves Lemezem podcastban
süti beállítások módosítása