„Megtetszik neki a túlvilág” – Dal- és klippremier! Meteo: Prédikátor

2022.10.07. 12:01, srecorder

meteo2022.jpg

A Meteo három éve hozta ki első nagylemezét, a Pond és a britpop hatását is izgalmasan felmutató Hayline-t, amin a kezdeti évek garázspszichedéliáját vegyítették álom-prog-poppal és sok-sok szintivel. Ezen a prog/psych-pop felé vezető úton halad tovább a már teljesen magyar nyelvű második lemez is, amelynek elsőként debütáló daláról, a Prédikátorról nem véletlenül juthat eszünkbe a Neurotic frontembere.

„A Prédikátor a harmadik szám lesz a nemsokára megjelenő Turbulens éveken. A dal szövegét részben Pajor Tamás karaktere ihlette, akit nagyon kedvelek és tisztelek. Megmutattam neki ezt a dalt pár hete. Megköszönte, hogy „belegondoltam” a szövegébe” – meséli a frontember Rözge Maxim a Meteo első magyar nyelvű daláról, amelynek klipjét Bacskai Miki írta, rendezte, kamerázta és vágta, neki segített Tamaskó Áron mint másodoperatőr és Borbély Beatrix rendezőasszisztens. „Miki a dalszövegre reflektáló képi anyagot szeretett volna készíteni. Azt a koncepciót találta ki, hogy a tévészínházak stílusában készítsünk egy videót, amiben a zenekar (kiegészülve két nagyon kedves statisztával, Savannah Rudlinnal és Ferenczi Emesével) eljátszik a színpadon egy drámát. A videó első 5 másodpercében a főhős még életben van, majd meghal, és azért küzd és küszködik, hogy visszakerülhessen korábbi állapotába. Ez azonban nem sikerül, de végül nem is bánja, mert megtetszik neki a túlvilág.”

MAGYAR PSZICHEDELIKUS ROCK KÖRKÉP, METEOVAL.

Bacskai Mikivel már a Hayline-hoz is szerettek volna klipet forgatni, de akkor ez nem jött össze, most viszont már igen. „Általában nem rajongok azokért a klipekért, amelyek teljesen a szövegre alapoznak, viszont a Prédikátor textusa annyira megfogott, hogy mindenképpen arra akartam építeni a történetet. Viszonylag alacsony büdzsénk volt, ezért a koncepciót elvittük egy kicsit trashes, DIY, helyitévés világba, de nagyon durva túlzásokba sem akartam esni, mert magának a sztorinak és a szövegnek is megvan a sajátos, mély üzenete” – mondta a rendező.

A Turbulens évek október 19-én jelenik meg, élőben pedig október 20-án, az idei BUSH második napján fogják bemutatni. Jegyvásárlás, Facebook-esemény. („Synthwave/indie vonalon mozgó supergroup, ráadásul ez lesz a lemezbemutató koncertjük is egyben, amit már nagyon várok” – mondta róluk a BUSH egyik szervezője, Somló Dániel az interjúnkban.)

RÖZGE MAXIM KEDVENC 2021-ES ZENÉI.

Meteo a Facebookon.

fotó: Sütő Anna

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/10/07/dal-_es_klippremier_meteo_predikator
„Megtetszik neki a túlvilág” – Dal- és klippremier! Meteo: Prédikátor
süti beállítások módosítása