„Mire való ez a csodakütyü?” Polytrip- és Sennheiser-premier!

2022.10.05. 11:32, srecorder

polytrip.jpg

A napokban jelenik meg a grunge-ot, funkot, alterpopot, metált és még ki tudja mi mindent eredeti zenei eleggyé gyúró Polytrip új dala. A So Hard nemcsak azért érdekes, mert az embert leszipolyozó energiavámpírokról szól, hanem mert a felvételét kizárólag egy típusú mikrofonnal, a Sennheiser MD 441-gyel készítették el. Az Audiospecialista és a Polytrip most debütáló werkfilmjéből kiderül, mi mindenre jó a legendás mikrofon.

Az MD 441 kultikus mikrofonnak számít a Sennheiser portfóliójában, amely tulajdonképpen egy nyári bulin kötött fogadásból született. Az egyik fejlesztőmérnök be akarta bizonyítani, hogy a csapata elő tud állni egy olyan dinamikus mikrofonnal, amely képességeit és akusztikai jellemzőit tekintve vetekszik a kondenzátor mikrofonokkal. Ez hosszú kísérletezés és komplex elektroakusztikai és mechanikai tervezés után sikerült is, az MD 441-et pedig azóta is (több, mint 50 éve) kézzel gyártják a Sennheiser hannoveri székhelyén található üzemben.

UGYANÚGY HALLASZ? LUGOSI DANI AZ ÉLŐ KONCERTEK SIKERTÉNYEZŐIRŐL.

Az MD 441-et itthon és külföldön is leginkább stúdiók használják, de olyanra még nem volt példa, hogy minden sávot és pozíciót ezzel rögzítettek volna egy felvételen. A hangmérnökként is dolgozó Polytrip-frontember, Lugosi Dániel a werkfilmben elmeséli, hogy egy népzenei koncerten találkozott először a mikrofonnal, ahol a szaxofont hangosították vele, utána pedig kipróbálta gitárra, majd pergődobra és tamokra is, és azoknál is simán lehozta a mélyeket. Innen jött az ötlet, hogy a többi hangszernél is bevesse a mikrofont, majd barátok, kollégák segítségével sikerült is összegyűjtenie 13 különféle korú mikrofont (akad közöttük új kiadású és eredeti vintage is). Ami nem volt kis meló, mert bár minden nagy stúdióban megtalálható az MD 441, és rengeteg egyéb helyen van belőle 1-2 darab, ilyen mennyiségben ritkaság őket együtt látni Magyarországon. A werkfilmből az is kiderül, hogy az élő események hangosításánál is kifejezetten jól tud jönni egy MD 441 mikrofon.

A So Hard október 7-én kerül fel majd a streamingoldalakra, és a következő, háromszámos Polytrip EP-t vezeti fel (a zenekar tavalyi albuma, a Beyond szintén nálunk debütált). „A So Hard egy mixelt műfajú dal, ahogy az egész Polytrip is egy műfajkoktél. A dal egy táncolósabb, talán acid-pop vonalat visz, kis indie, grunge, nu-metal keverék. Az energiavámpír emberekről szól, akik egy buliban kiszemelnek egy áldozatot, leszipolyozzák, elmesélik neki minden bánatukat, lehozzák az életről, majd boldogan távoznak feltöltődve. Szerintem mindenki ismeri ezt az embertípust” – mondja Lugosi Dani. A Polytrip ősszel Budapesten, Szarvason, és több más városban is fellép, a részletekért a zenekar Facebook-oldalát érdemes követni.

fotó: Horpáczi Dávid

https://recorder.blog.hu/2022/10/05/_mire_valo_ez_a_csodakutyu_polytrip-_es_sennheiser-premier
„Mire való ez a csodakütyü?” Polytrip- és Sennheiser-premier!
süti beállítások módosítása