“Az egy kegyelmi pillanat volt” - Hó Márton a Kedves Lemezem podcastban

2022.09.25. 16:56, Gaines

wide1_186.jpg

Indul a Recorder új podcastja, a Kedves Lemezem, amelyben magyar zenészekkel beszélgetünk arról a lemezükről, amelyik a legkedvesebb a számukra. Első adásunk vendége Hó Márton, aki hosszabb kihagyás után két éve tért vissza 2020 egyik legjobb magyar lemezével, most pedig az első Jégkorszakos album, a 2011-ben megjelent Dalok a fürdőszobából létrejöttéről és személyes jelentőségéről mesél nekünk. Az adás megtalálható a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Új podcastunkban magyar előadókat faggatunk ki, hogyan született meg az a lemez, ami számukra valamiért a legfontosabb helyet foglalja el az életművükben. Ez akár egyezhet a széles nagyközönség vagy a kritikusok által leginkább körülrajongott albummal, de nem feltétlenül: olyan lemezeket is kitárgyalhatunk, amikről kevesebb szó esik, mint megérdemelték volna.

Elsőként Hó Mártonnal beszélgettünk a Dalok a fürdőszobából című nagyszerű albumáról, amelyet a Jégkorszak nevű zenekarával jegyzett. Ezen kívül aktív tagja volt az idén feloszlott Gustave Tigernek, adott ki elektropop lemezt a MYGL-projekttel, de szóló singer-songwriterként is termékeny. Vajon hová sorolható be az első Jégkorszak-album? A zenekar 2011 őszén rukkolt elő a rendhagyó körülmények között, részben valóban egy fürdőszobában felvett nagylemezzel, amely úgy tudott személyes lenni, hogy közben sikerült megfogalmaznia valami egyedit az akkori huszonévesek életérzéséről, és hol őszinte, hol ironikus megállapításai még tíz évvel később is időtállók maradtak.

wide2_152.jpg
Hó Márton a Dalok a fürdőszobából felvétele közben 2011-ben

 

Mennyire illeszthető be a 2000-es évek második felének indie rock hullámába, vagy az ezt követő hálószobapop-felfutásba az album? Miért bizonyult tökéletes zenei producernek Tövisházi Ambrus, és hogyan lett több egy személyes projektnél a zenésztársak (Gulyás Kristóf, Szőke Barna, Horváth Kristóf) közreműködésével? Az adásban Marci választ ad ezekre a kérdésekre, és mesél még a kívülállóságról, alkotói kételyekről, a siker mércéjéről, a frontemberré válás megugrásáról is. Megtudhatjuk, mit köszönhet a Bëlgának, miért nem bírja meghallgatni a saját számait, be tudott-e csajozni a zenéléssel, mi a véleménye a búcsúkoncertekről, és búcsút mondott-e már a Jégkorszaknak és a Gustave Tigernek.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Huszár András és Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Richolm Orsolya felel.

A Kedves Lemezem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/09/25/_kegyelmi_pillanat_volt_amikor_felvettuk_ezt_a_lemezt_ho_marton_a_kedves_lemezem_podcastban
“Az egy kegyelmi pillanat volt” - Hó Márton a Kedves Lemezem podcastban
süti beállítások módosítása