Kedden Thea Soti a Magyar Zene Házában!

2022.09.14. 10:08, srecorder

A szabadkai születésű, Berlinben élő kísérleti énekes/elektronikus zenész, Thea Soti szeptember 20-án egy exkluzív koncert-installáció formájában mutatja be „kézműves konceptlemezét” a Magyar Zene Házában.

Thea Sotinak a saját hangja a hangszere. Digitálisan manipulálja, kitekeri, átforgatja, újrateremti. Ennek a kísérletnek a betetőzése az ØVER+ című első szólóalbuma, amely a párizsi experimentális kiadó, a Planisphère gondozásában jelent meg a nyáron, mi pedig egy táncművészeti klipet is bemutattunk róla. „Az ØVER+ teljes hangtérképét az ének- vagy beszédhangomból alakítottam ki saját kezűleg: digitális effektekkel manipulálva, újrahasznosítva, megduplázva, samplezgetve, össze-vissza varázsolgatva. Ez egy kézműves és sokáig gyúrt konceptalbum. A célom az volt, hogy az énekhang lehetőségeit a maximálisig feszítsem és egyáltalán nem, vagy csak minimális mennyiségben használjak külső hangszereket. Az izgatott, hogy mi húzódik az emberi és a digitális között” – mesélte róla Thea Soti, aki zenéjében gyakran reflektál aktuális társadalmi-politikai kérdésekre, mint a modern eszképizmus, a nem-bináris identitás, a szépségmítoszok vagy a kollektív félelem.

Az emberi hang határait, újradefiniálhatóságát kutató lemezt szeptember 20-án mutatja be élőben a Magyar Zene Házában, ahol a multimédialemezhez készült videókat is láthatja a közönség Tóth Ákos élő vizuáljában.

Jegyvásárlás, Facebook-esemény. További infók az MZH honlapján.

fotó: Taisiia Chernyshova

https://recorder.blog.hu/2022/09/14/kedden_thea_soti_a_magyar_zene_hazaban
Kedden Thea Soti a Magyar Zene Házában!
süti beállítások módosítása