„Egy ír kastély falai összefolynak feletted” – Albumpremier! Juhász Tamás: Younger Days

2022.09.11. 09:26, srecorder

jtyd_fb.jpg

Juhász Tamás, ha épp nem a szúfizmust kutatja, akkor a hipnotikus, dubos szintetizátorzenéit gyártja. Második lemeze szintén az EXILES-nál jelenik meg – és a Recorderen debütál. Premier!

Juhász Tamás az EXILES kiadónál feltűnt számtalan válogatáson, majd '18-ban megérkezett a debütalbuma, 2020-ban pedig álnéven adott ki ott egy dungeon synth lemezt, de szerepelt a baráti Műhely technokiadó válogatásán is. „Kísérleti techno”: a kicsit is tájékozott zenehallgató tudja, mire számítson. Juhász Tamás kazettán és digitálisan megjelent albuma részben teljesíti az elvárásokat, de ravasz és egyéni csavart visz a műfajba” – írtuk a bemutatkozó albumról. De míg az inkább az örökre elveszett gyerekkor ártatlanság taglalta (minden albumcím egy LEGO doboz neve és kódja volt), az új anyag már egy coming of age topic, a felnőttkor keserveiről, a 30 éves férfilét introspektív gyötrelmeiről, önbizalomról, útkeresésről. Mindkettő anyagban közös szál a vissza/elvágyódás, múltba révedés, továbbá egy tracknek a folytatását is fellelhetjük az új anyagon (Renegade Runner 2).

MÉG TÖBB EXILES-ANYAGRA VÁGYSZ? KATT IDE!

Tamás maga így jellemzi a lemezt: „Torzuló önképek, alászállás az önmarcangolásban, miközben egy ír kastély falai összefolynak feletted.”

EXILES a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/09/11/lemezpremier_juhasz_tamas_younger_days
„Egy ír kastély falai összefolynak feletted” – Albumpremier! Juhász Tamás: Younger Days
süti beállítások módosítása