Szeptemberben megint vár a független zenei kiadók vására!

2022.08.30. 23:12, srecorder

karasz_karolina6.jpg

Immár 6. alkalommal rendezik meg a független kiadók közkedvelt vásárát, az Independent Label Fairt (ILF) szeptember 10-én. A hanghordozókat ünneplő lemez- és kazettavásárnak ezúttal a Mammut tetején található Élesztő Terasz ad otthont, ahol erre az alkalomra megjelenő albumok, szakmai beszélgetések és dj-szettek is várják az érdeklődőket.

Az Independent Label Fair Budapest (ILF) a hazai független lemezkiadók egyik legfőbb eseménye, és egyben Magyarország első, kifejezetten fizikai formátumokra (vinyl, CD, kazetta) specializálódott, a mainstream zenei világon túlmutató, friss és időtálló értékeket képviselő kiadókra fókuszáló vására. A kiadványokat itt első kézből, közvetlenül az adott kiadótól lehet megvásárolni, ráadásul mindig találni limitált, a boltokban nem kapható gyűjtői darabokat, kincseket. A rendezvényen a magyar punktól, a jazzen, a technón vagy a hip-hopon át,  az afrobeatig minden műfaj megjelenik, így mindenki kedvére túrhat valamit a kedvenc zenei stílusában vagy épp kiléphet a komfortzónájából és kísérletezhet.

Az Élesztő Teraszon már déltől elkezdődnek a programok, a nyitás óráitól vár a Tudásbázis, amin izgalmas szakmai beszélgetéseket lehet hallgatni; lesz például könyvelés workshop, de szó esik a nemzetközi disztribúcióról is. A lemezgyűjtők köztünk élnek címmel pedig Nádori Péter, Kürti Kristóf és Pándi Balázs beszélgetnek majd.

NÉGY ÉVE AZ IFL MEGÁLMODÓJA MESÉLT NEKÜNK A HAZAI LEMEZKIADÁSRÓL KIHÍVÁSAIRÓL.

A vásáron kora délutántól 41 független hazai kiadó lesz jelen, amiből 9 most mutatkozik be először az ILF közönségének. Több mint 15 kiadó jelentkezik új kiadvánnyal (vinyl, CD vagy kazetta), amikből több is itt lesz először kapható. A hangulatról pedig a különböző kiadók által delegált DJ-k gondoskodnak. Itt lesz Garpo a TDS Recordstól, iamyank a NOW-tól, KBSZ Beats a Flowin’-tól, Szilágyi Béla dj set a Drinkin’ Beer in Bandana kiadójától és Àbáse, az Oshu Recordstól. Érdemes lesz azután is maradni, hogy kiadók összepakoltak, hiszen OIEE után Mr Fiel, majd Erro pakolja a lemezeket.

Fontos, hogy a vásáron kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség! További információk az IFL Facebook-eseményénél.

ifl6.jpg

fotó: Kárász Karolina

https://recorder.blog.hu/2022/08/30/szeptemberben_megint_lesz_fuggetlen_zenei_kiadok_vasara
Szeptemberben megint vár a független zenei kiadók vására!
süti beállítások módosítása