Vasárnap Tash Sultana a Budapest Parkban!

2022.08.27. 18:29, srecorder

tashsultana.jpg

Kétszer halasztották el, de augusztus 28-án végre megtartják az ausztrál multiinstrumentalista dalszerző-énekes koncertjét a Budapest Parkban.

A 27 éves Tash Sultana először koncertezik Magyarországon, ráadásul most már nem szólóban, hanem zenekari kísérettel szólaltatja meg neo-soulos, bluesos, roots rockos, pszichedelikus folkot is érintő számait. A Melbourne-ben született Tash Sultana mindössze három éves volt, mikor nagypapája egy gitárt ajándékozott neki, innen pedig nem volt megállás – legalább tizenkét hangszeren tanult meg játszani a basszusgitártól kezdve a furulyán át egészen a szaxofonig. A multiinstrumentalista Sultana először utcazenészként kamatoztatta tehetségét, majd egy Mindpilot nevű zenekarban kezdett énekelni. A banda 2012-es feloszlása után szólókarrierjére kezdett koncentrálni, az áttörés 2016-ban érkezett – gyanútlanul feltöltött egy videót az internetre, amit aztán öt nap alatt több mint egy millióan néztek meg. A hálószobájában rögzített Jungle című számot azóta csak a YouTube-on közel 150 millióan látták. Még ugyanebben az évben stúdióba vonult, és rögzítette Notion című EP-jét, amiről két dal is a legnevesebb ausztrál rádióállomás, a Triple J év végi listájának élbolyában végezte.

A magát nembinárisként definiáló – vagyis sem nőként, sem férfiként nem határozza meg magát – előadó a digitális világnak hála hazáján kívül is ismertté vált, 2018 nyarán megjelent Flow State című debütlemezével már arénákban és a legnagyobb fesztiválok (Coachella, Lollapalooza) színpadain játszott. Zenéjében ugyanúgy megtalálható a lo-fi hangzás, mint az R&B beütés vagy a pszichedelikus gitárszólam. Szívesen kollaborál más zenészekkel – van közös dala például a Milky Chance-szel, Matt Corbyval, vagy épp az előzenekaraként fellépő Josh Cashmannel –, tavaly pedig új lemezt és idén egy MTV Unplugged-albumot is kihozott, így az elhalasztott turné tulajdonképpen már a 2021-es Terra Firma lemezbemutatója lesz.

Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

fotó: Ryan Jafarzadeh

https://recorder.blog.hu/2022/08/27/vasarnap_tash_sultana_a_budapest_parkban
Vasárnap Tash Sultana a Budapest Parkban!
süti beállítások módosítása