„Te hogy táncolnál erre a zenére?” – EP-premier! Lucy Can’t Dance: Lucy Can’t Dance

2022.08.17. 12:15, srecorder

lucy_cant_dance_foxhill.jpg

Synthwave projektet indított Erdős László és a sajátosan szomorú indie dalairól ismert Kristóf Norbert, amellyel kult-sci-fihez írtak fiktív filmzenét. A Lucy Can’t Dance első két dala a Recorderen debütál.

„Általános sulis voltam még, mikor az egyik órán a kedvenc tanárnőm egy lemezzel a kezében állt elő, hogy ezt most akkor meghallgatjuk. A lemezborítótól az osztály ijedősebb felét azonnal leverte a víz: a Föld volt rajta látható, leharcolt külseje alatt pedig egy koponya nézett vissza fenyegetően. A tanárnő berakta a lemezt és bár a többi osztálytársam nem nagyon érdeklődött, rám igen nagy hatást gyakorolt, egyszerre volt földöntúlian ijesztő, ugyanakkor teljesen újszerű, semmi más korábban általam halott zenéhez nem volt hasonlítható. Ez volt Jean-Michel Jarre Oxygen című lemeze. Utána persze jött minden magától: Depeche Mode, Kraftwerk, Tangerine Dream és később rátaláltam a kísérletezősebb, borongósabb EBM és industrial vonalra is. Nekem amúgy mindig összetartozott a sci-fi filmek világa az elektronikus zenékkel és a mai napig elválaszthatatlanok a fejemben” – mesélte el az újjáalakult The Perfect Name, valamint az alternatív/indie rockos Feed The Corgi gitáros-dalszerzője, Erdős László, hogyan találkozott először az elektronikus zene műfajával.

„NYÁLASABB VAGYOK ELLIOTT SMITHNÉL, DE ALTERNATÍVABB, MINT CARAMEL” – KRISTÓF NORBERT-INTERJÚNK.

Kristóf Norbert pedig a zenekar keletkezésébe és a készülő nagylemez koncepciójába avatott be minket.

„Laca: te erre a zenére hogy táncolnál?
„Én?” „Én sehogy!”

Valahol így kezdtünk bele a zenekarba, persze a Lacát átneveztük Lucy-re, és kész is volt Budapest új synthwave produkciója, amit karanténhelyzetekben, otthon egy laptopon, pár régi szintivel és régóta gyűjtögetett samplingekkel sikerült először elindítani. Instrumentális, emocionális, egyszerű dologról van itt szó, semmi mély-alter táncoltatás, semmi vagánykodás, főleg azért, mert nem vagyunk se vagányok, se táncosok. A közvetlen hatások a gyerekkor csodált arcade játékgépei, a régi nyári szünetek, a rengeteg filmezéssel: Rocky, E.T., Karate kölyök, A légy, Az utolsó csillagharcos, Star Wars, Terminátor, Szárnyas fejvadász...

Két dalt mutatunk most meg első körben a közelgő nagylemezünkről, ami egyfajta tisztelgés egy ismeretlen, de számunkra imádott sci-fi film előtt, amit majd csak az album megjelenéskor fogunk elárulni, ugyanis a nagylemez címe ugyanaz lesz, mint ami a filmé. Nem akarom szórni tovább a titkokat, úgyhogy csak idéznék egyet a filmből: „Vannak információk, amelyek ismerete veszedelmes.”

A kétszámos kislemez elérhető a Spotify-on és minden egyéb/fontosabb streaming-felületen.

„AZ BIZTOS, HOGY NEM TUDOK LEÁLLNI” – KRISTÓF NORBERT A NAGY ÉVEM PODCASTBAN.

 

Lucy Can't Dance Instagramon. És TikTokon.

fotó: Szatai Judit

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/08/17/ep-premier_lucy_can_t_dance_lucy_can_t_dance
„Te hogy táncolnál erre a zenére?” – EP-premier! Lucy Can’t Dance: Lucy Can’t Dance
süti beállítások módosítása