Tripelő Zorro, fekete Elvis és Monroe-imitátor a Pixies westerndalában

2022.08.10. 12:25, srecorder

pixies-zorro.jpg

Augusztus 30-án adja első magyarországi koncertjét a Pixies a Budapest Parkban, és ha ez nem lenne elég, szeptember végén új lemezzel is jelentkeznek, amit a There’s A Moon után most a rossz drogtripről szóló, szörfrockos-spagettiwesternes Vault of Heaven vezet fel.

Szeptember 30-án jelenik meg a Doggerel című új – a 2004-es újjáalakulásuk óta már a negyedik, összességében pedig a nyolcadik – Pixies-nagylemez, amit az előző kettőhöz hasonlóan a Royal Blood és a Ghost producerével, Tom Dalgety-vel vettek fel. Az énekes-gitáros-dalszerző Black Francis egy nagyobb ívű, filmszerűbb Pixies-lemezt ígért, és arról is beszélt az NME-nek adott interjújában, hogy most először ment igazán felkészülve a stúdióba, miután egy hónapig elzárta magát az alkotószobájába, jókat füvezett és megírt vagy 40 számot. Arról is mesélt, hogy a járvány alatt egész jól érezte magát, másfél évig csirkéket nevelt, és a kamaszgyerekeivel töltötte az ideje nagy részét, viszont amikor eljött az idő, kifejezetten felszívta magát dalszerzőként. A dalszerzésbe a gitáros Joey Santiago is belefolyt, akire most nagyon hatottak Ennio Morricone filmzenéi, ezt a tegnap debütált Vault of Heaven után le sem tagadhatná.

TOTÁLIS ŐRÜLET A VÉGÉIG – PIXIES-PROFILUNK.

Az új dalhoz egy vicces klip is készült, amiben a játéklovacskán guruló, Zorrónak öltözött fazon – a szövegre rímelve – egy hollywoodi szupermarketben találkozik egy fekete Elvis- és Marilyn Monroe-imitátorral. A rendező Charles Derenne azt mondta, túl egyértelmű lett volna egy westernklipet forgatni a dalhoz, ezért inkább a dalszöveg iróniáját domborították ki, és kívülállókról akartak egy vicces-pszichedelikus kisfilmet készíteni, amely arra vesz rá minket, hogy egy kicsit másképp tekintsünk ezekre az amerikai ikonokra.

Ez pedig egy teljes, kétórás koncert a Pixies nyári európai turnéjáról, profi felvételen, amivel jól lehet alapozni az augusztus végi Budapest Parkos bulira, amire itt kaphatók jegyek (Facebook-esemény pedig itt). A kölni bulin négy új számot is játszottak, méghozzá egymás után, a két klipes dal és a The Lord Has Come Back Today mellett a Francis személyes kedvencének számító, Tom Petty-hangulatú Who's Sorry Now?-t is.

https://recorder.blog.hu/2022/08/10/tripelo_zorro_fekete_elvis_es_monroe-imitator_a_pixies_westerndalaban
Tripelő Zorro, fekete Elvis és Monroe-imitátor a Pixies westerndalában
süti beállítások módosítása