Kisebbfajta Black Sabbath reunion volt tegnap Birminghamben

2022.08.09. 08:56, srecorder

iommi-ozzy.jpg

Öt év után újra együtt állt színpadra Tony Iommi és Ozzy Osbourne, hogy 30 ezer ember előtt eljátsszák a Paranoidot.

Tegnap ért véget Birminghamben a Nemzetközösségi játékok, az olimpia utáni második legnagyobb, több sportágnak teret adó sportverseny, amelynek záróeseményén a közönség meglepetésére a Black Sabbath egyik fele is fellépett. Ozzy Osbourne és Tony Iommi 2017 februárja óta nem játszott együtt élőben, amikor is véget ért a Sabbath búcsúturnéja. Egy számot adtak elő tűzijátékkal kísérve, a Paranoidot, a búcsúturné vendégzenészeivel, azaz Tommy Clufetosszal a doboknál és Adam Wakemannel, a volt Yes-billentyűs Rick Wakeman fiával basszusgitáron (a Sabbath-turnén még billentyűzött). A dobos Bill Ward már az utolsó turnén sem játszott a többiekkel, de hogy Geezer Butlert miért nem hívták meg a buliba, azt nem tudni.

ÚGY KELL EGYSZERRE VISSZATÉRNI ÉS ÉLETMŰVET LEZÁRNI, AHOGY OZZY TETTE.

A fellépés azért is volt különleges, mert Ozzy az elmúlt időszakban súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, 2019-ben elesett az otthonában, ami után Parkinson-kórral diagnosztizálták, majd a Covidon, egy életveszélyes sztafilokokkusz-fertőzésen, nyáron pedig egy komoly nyakműtéten esett át, mert nem tudott rendesen járni. Utoljára 2019-ben lépett fel élőben, amikor Post Malone-nal és Travis Scott-tal együtt adta elő a Take What You Wantot az American Music Awardson, azóta viszont többször is elhalasztotta a 2018-ban megkezdett, No More Tours 2 néven futó búcsúturnéját, amely 2023-ban elvileg Magyarországot is érinti, és a Judas Priest lesz rajta az előzenekar. Ozzy és Iommi egyébként nemrég a stúdióban is újra együtt dolgozott, és felvettek két számot is (Degradation Rules és No Escape From Now) Ozzy következő szólólemezére, a szeptember 9-én megjelenő Patient Number 9-ra. A két zenész barátsága az énekes egészségügyi problémái alatt újra szorosabbá vált, "évekig nem jöttünk ki egymással, de bármit is tett ő és bármit is csináltam én, az a fontos, hogy amikor ágyhoz vagy kötve, valaki törődik veled annyira, hogy gondoljon rád. Ez kell csupán: egy hívás vagy egy sms" - mondta.

TÖRPÉK, DROGOK ÉS ROCK & ROLL – A LEGŐRÜLTEBB OZZY OSBOURNE-SZTORIK.

Ozzy már évekkel ezelőtt beszélt róla, hogy milyen jó lenne fellépni a szülővárosában rendezett Nemzetközösségi játékok nyitóeseményén, ahol végül ő nem, de Tony Iommi tényleg játszott, méghozzá a nemrég a Trafóban is fellépett jazzszaxofonos-rapper Soweto Kinchcsel. Ez pedig Ozzy és Iommi új közös száma:

...és a Jeff Beck vendégjátékával színesített címadó:

fotó: Eddie Keogh

https://recorder.blog.hu/2022/08/09/kisebbfajta_black_sabbath_reunion_volt_tegnap_birminghamben
Kisebbfajta Black Sabbath reunion volt tegnap Birminghamben
süti beállítások módosítása