A Lamb of Goddal és a Kreatorrel tart minifesztivált a Barba Negra

2022.08.07. 14:20, srecorder

lambofgod.jpg

A Szigeten már több mint egy évtizede nincs metálszínpad, és hosszú ideje már a műfaj sem képviselteti magát a fesztiválon, így esőként jön az aszályba a kemény műfaj két nagyágyúja augusztus 10-én, nem akármilyen előzenekarokkal, pont a Sziget nyitónapjával egybeesve.

Az előzenekar sokak számára csak annyit jelent, hogy addig még nyugodtan lehet a sarki kocsmában sörözni, mert ráérünk még az igazán izgalmas együttes koncertje előtt. Hát a Lamb of God és a Kreator nevével fémjelzett minifesztiválon ez nem így lesz. Már délután fél 7-kor a Vended kezdi a melegítést, ami, valljuk be, név alapján még aligha okoz szívdobogást sokaknak, de ez az a zenekar, amelyben a Slipknot két frontemberének fia is együtt játszik: Griffin Taylor az énekes Corey, Simon Crahan meg a perkás Shawn gyerekeként fogja megmutatni, hova is esett az alma a fához képest.

Késni már csak azért sem érdemes, mert ezúttal unortodox lesz a sorrend is, az első előzenekar után, hét után öt perccel rögtön az egyik főzenekar, a német thrash legenda Kreator jön, hogy bemutassa új, Hate Über Alles című lemezét, ami nemrég bizonyította: Mille Petrozzáék újra csúcsformában vannak.

Utánuk jön a technikás-pszichedelikus death metalban utazó Blood Incantation, majd következik a másik főzenekar, a Lamb of God, akiket nem is csak azért érdemes elcsípni, mert a legutóbbi, cím nélküli lemezük a diszkográfiájuk egyik legjobbja (októberben pedig már jön a következő, az Omens), de azért is, mert Budapesten is Phil Demmel lesz a beugró gitárosuk. Az a Phil Demmel, aki 2002-től 2018-ig a Machine Head gitárosa volt, de beugrott már a Slayerbe vagy az Overkillbe is.

És ezúttal nemcsak az előzenekarok lesznek unortodoxak, hanem az is, hogy a főbandák után sem érdemes hazamenni: tíz óra tíztől még a Cattle Decapitation is ad egy koncertet, hogy megmutassa, hogyan nyomják huszonhat éve a kompromisszummentes, néha már a grindcore-ba is átcsúszó death metalt. Tényleg, mintha a Sziget nem létező, legjobb napjára mennénk ki aznap.

Jegyvásárlás. A koncert Facebook-eseménye.

fotó: Afroditi Zaggana

https://recorder.blog.hu/2022/08/07/a_lamb_of_goddal_es_a_kreatorrel_tart_minifesztivalt_a_barba_negra
A Lamb of Goddal és a Kreatorrel tart minifesztivált a Barba Negra
süti beállítások módosítása