Így játszott a felépült Eddie Vedder a Strokesszal Seattle-ben

2022.08.05. 09:25, srecorder

vedder-julian2.jpg

A Strokes épp a Red Hot Chili Peppers előzenekaraként turnézik Amerikában, Seattle-ben pedig a Pearl Jam frontembere is énekelt velük egy dalt, akinek nemrég még több európai bulit is ki kellett mondania a hangszálproblémái miatt.

vedder-julian.jpgMi is beszámoltunk arról, hogy a Pearl Jam több európai koncertje is elmaradt nem sokkal a fantasztikus budapesti buli után. Párizsban szabadtéren játszottak, és a körülmények (az erdőtüzekből fakadó füst, a meleg és a nagy por) miatt Veddernek több napra elment a hangja. Az orvosai kéthetes pihenőt írtak neki elő, de ő nem akart úgy hazamenni az európai turnéról, hogy ne játsszanak még egy utolsó koncertet, így a két amszterdami közül a másodikat megtartották, és pár trükkel (több akusztikus szám, zenésztársak által énekelt feldolgozások, a közönség aktívabb bevonása) elegánsan meg is oldották a helyzetet.

SZEXELNI AKARTÁL VELÜK, VAGY OLYAN LENNI, MINT ŐK – A STROKES ELSŐ LEMEZÉRŐL.

A július 17-ei koncert után előírt két hét azóta letelt, a Spin pedig kiszúrta, hogy Vedder újra felbukkant a színpadon, méghozzá hazai pályán, a Strokes seattle-i koncertjén, ahol a Juiceboxot adta elő velük a First Impressions of Earth-ről. Vedder láthatóan jól érezte magát, végigtáncolta és -mosolyogta a számot, és amennyire azt a nem túl jó minőségi felvételekből meg lehet állapítani, a hangja is helyrejött. Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Vedder fellépett a Strokesszal, 2006 óta már többször játszotta velük élőben ezt a számot, aminek Julian Casablancas kifejezetten örülhet, hiszen hatalmas Pearl Jam-rajongó. Interjúkban szokta hangoztatni, hogy bár a Ramonest és a Stoogest emlegették a Strokes kapcsán, neki mindig is a Pearl Jam volt a kedvenc bandája, és a dalszerzésükre is hatalmas hatást gyakoroltak.

Olyannyira, hogy amikor Vedder megjegyezte a Strokes énekesének, hogy a Juicebox az egyik kedvenc dala tőlük, és különösen a középrészt szereti, akkor Julian elpirulva bevallotta, hogy ez nem véletlen, mert azt a Not For You című Pearl Jam-számból nyúlta. "Sosem gondoltam volna, és ma se hallom a párhuzamot. Szerintem nagyon is eredeti" – mondta róla egyszer Vedder, aki örült neki, hogy ő pont ezt a részt énekelheti mindig a dalban. Vedder és Casablancas 2006-ban egyébként még egy Marvin Gaye-feldolgozást is felvettek (Mercy Mercy Me), amiben nem más dobolt, mint Josh Homme.

MEGÉRTE 26 ÉVET VÁRNI RÁ – ILYEN VOLT A PEARL JAM A SPORTARÉNÁBAN.

A Strokes 2020-ban adta ki visszatérő lemezét (The New Abnormal), amivel egy Grammy-t is besöpörtek. A Pearl Jam szeptember elsején folytatja a turnézást Amerikában.

https://recorder.blog.hu/2022/08/05/igy_jatszott_a_felgyogyult_eddie_vedder_a_strokesszal_seattle-ben
Így játszott a felépült Eddie Vedder a Strokesszal Seattle-ben
süti beállítások módosítása