Vasárnap King Gizzard & the Lizard Wizard Bécsben!

2022.08.02. 10:45, srecorder

kinggizz.jpg

A King Gizzard & the Lizard Wizard 2018-ban duplázott Magyarországon, egyik nap a Szigeten léptek fel, másnap pedig az Akvárium Klubban adtak fergeteges, maratoni koncertet. Azóta viszont nem jártak a közelünkben, így a bécsi fellépés különleges lehetőség, hogy újra élőben láthassuk korunk legjobb és legtermékenyebb pszichedelikus garázsrockzenekarát.

Eredetileg 2020-ban, még a thrash metalos Infest The Rats' Nest és a bugis Fishing For Fishies turnéjával lépett volna fel Bécsben a King Gizzard & the Lizard Wizard, de a járvány ezt a turnét is alaposan eltolta, így az ausztrálok azóta 4 lemezt is kiadtak (köztük idén egy duplát) – és további hárommal készülnek még erre az évre. A 2010-ben Melbourne-ben alakult zenekar 2012-ben adta ki első lemezét 12 Bar Bruise címmel, azóta pedig nincs megállás, a King Gizz már húsz albumnál tart, amiken a mai napig merészen tágítják zenei stílushatáraikat, a szörfös garázszenétől a pszichedelikus rockon és a folkpopon át, a jazzes hangzásokig sokféle elem fedezhető fel zenéjükben.

ILYEN VOLT A KING GIZZARD AKVÁRIUMOS BULIJA.

Az Eric Moore (második dobos/menedzser) kilépésével hatfősre apadt zenekar vezetője, Stu Mackenzie szerint a resztlianyagnak indult, végül dupla lemezzé duzzadt Omnium Gatherummal beléptek a jamelős korszakukba. Az egyik idei lemez is ezt a módszert követi, és leginkább az új lemez nyitódalára, a 18 perces prog-psych eposzra, a The Dripping Tapre hajaz. A harmadik lemez pedig ennek pont az ellentéte lesz: ezen az anyagon már 2017 óta dolgoznak, és Stu elmondása szerint „Gizz-lemezhez képest elképesztően átgondolt”, olyannyira, hogy egyenesen dalciklusnak nevezte ezt az albumot. Ezzel fogják zárni az évet, szóval a Gumboot Souphoz hasonlóan akár szilveszteri megjelenésre is számíthatunk.

Jó, és egyben talán rossz hír is, hogy ezúttal előzenekar is lesz a szintén ausztrál énekes-dalszerző Grace Cummings személyében, ami azért jó, mert Cummings elképesztő aurával (és lenyűgözően férfias hanggal) rendelkezik, és rossz, mert ez azt is jelentheti, hogy ezúttal nem háromórás, hanem az idei amerikai turnéhoz hasonlóan inkább másfél-kétórás koncertre számíthatunk. Az európai körút vasárnap indult az ír All Together Now fesztiválon, ahol mindössze 12 számot játszottak, de ez egy fesztiválsetlist volt, szóval az önálló koncerteken ez még bővülhet.

A koncertre 2020-ban minden jegy elkelt, de azóta páran visszaválthatták, mert újra kapni belépőket kb. 40 eurós áron (plusz kezelési költség), ide kattintva. Facebook-esemény errefelé.

https://recorder.blog.hu/2022/08/02/vasarnap_king_gizzard_the_lizard_wizard_becsben
Vasárnap King Gizzard & the Lizard Wizard Bécsben!
süti beállítások módosítása