Októberben jön egy újabb Red Hot Chili Peppers-album!

2022.07.24. 08:09, srecorder

Október 14-én, Return of the Dream Canteen címmel, szintén 17 számmal jelenik meg egy új Red Hot Chili Peppers-album, alig fél évvel az Unlimited Love után.

Arról már korábban is beszéltek a tagok interjúkban, hogy John Frusciante visszatérése után több dalt írtak, mint egy új lemezhez valaha, szám szerint 48-at (összehasonlításképp: a kétórás, duplalemezes Stadium Arcadiumhoz is "csupán" kb. 33-at), és a gitáros elmondása szerint a legjobb ötletek közül jó párat eltettek a folytatásra. A Budapestet is érintő világkörüli turné előtt már keverték a dalokat, szóval sejteni lehetett, hogy rettentő sokat nem kell várni a következő Chili-lemezre, de azért így is kellemes meglepetés, hogy még idén kijön – vinylen, CD-n és kazettán is – a folytatás.

Szombat este, Denverben indult az RHCP amerikai stadionturnéja (előzenekar: HAIM és Thundercat), a jó hírt Anthony Kiedis a színpadon osztotta meg a rajongókkal, amiből az is kiderült, hogy az első single címe Tippa My Tongue lesz. „Kábé 45 dallal mentünk stúdiózni, aztán még írtunk párat a felvételek meg az előkészületek alatt. Én kész voltam megállni kb. 20-nál, úgy éreztem, az már elég jó lesz. Három pont is volt a dalszerzési időszak alatt, amikor arra gondoltam, hogy van elég dalunk, most már nem írok többet” – mesélte Frusciante a Total Guitarnak még az Unlimited Love megjelenése idején, hogyan született ennyi új számuk. „De egyik dolog vezetett a másikhoz, és mások arra biztattak, hogy hozzak csak további dalokat. Úgyhogy mielőtt még észrevettük volna, több dalunk lett, mint amennyit valaha írtunk egy új lemezhez. Anthony pedig mindegyikhez írt; talán egy dal van, amihez nem született énektéma.”

Flea Instagramon azt is elárulta, hogy a 17 számos Unlimited Love-hoz hasonlóan a Return of the Dream Canteen is dupla lemez lesz, és szerinte a zenekar egyik legjobbja. Az album előrendelhető a hivatalos oldalán, az Unlimited Love-ról ITT, a budapesti koncertről pedig ITT írtunk.

rhcp-canteen.jpg

fotó: Lékó Tamás

https://recorder.blog.hu/2022/07/24/oktoberben_jon_egy_ujabb_red_hot_chili_peppers-album
Októberben jön egy újabb Red Hot Chili Peppers-album!
süti beállítások módosítása