Csütörtökön indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT

2022.07.06. 13:10, srecorder

exitfesztival2021.jpg

21. alkalommal várja a fesztiválozókat Újvidék egyik legkülönlegesebb helyszínén, a Péterváradi erődben az EXIT Fesztivál. Július 7-től 12-ig 40 helyszínen olyanok lépnek fel, mint a Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, Maceo Plex, Honey Dijon, Marky Ramone, a Molchat Doma vagy a Napalm Death. A fesztiválon idén is egyetlen magyar kapott lehetőséget a bemutatkozásra, így Saya Noé varázsolhatja majd el a közönséget a péntek esti órákban.

Ismét egyedülálló helyszínen várja a látogatókat a 21. EXIT Fesztivál, amit ezúttal is egy 18. századi erőd falai között rendeznek meg, Budapesttől csupán 300 kilométerre. A különleges helyszín a várfalakkal, macskaköves utcákkal és a kis alagutakkal már önmagában is elég lenne egy jó fesztiválélményhez, azonban a szervezők erős line up-ot is hoztak össze. A legtöbb jelentős európai rendezvénnyel ellentétben az EXIT színpadai eklektikusak és több műfaj találkozásának helyszínei, a mainstream slágerektől az underground elektronikus zenén és a rock-metálon át egészen a trapig, az oldszkúl hip-hopig, vagy a latin- és a világzenéig.

A Nagyszínpad főszereplői idén Calvin Harris és Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, James Arthur, Masked Wolf, Afrojack, Ofenbach, Disciples, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, ZHU, ACRAZE és Shouse. De fellép majd a Nagyszínpadon rock/metál vonalról a Sepultura, a Napalm Death, a Molchat Doma, a Downstroy és az Alitor. A régió legkeresettebb női előadói a maga műfajában – a Konstrakta és a Senidah – hitelességet és egyedi hangzásvilágot adnak majd előadásukkal. A „Back To The Future” exkluzív hip-hop/trap showcase világpremierjének is az EXIT nagyszínpada ad otthont, a szerbiai Ajs Nigrutin & Timbe vs Crni Cerak & Lacku, a bosznia-hercegovinai Frenkie, Kontra, Indigo vs Muha, a horvát Stole vs. 30zona, valamint a nemrég bejelentett Iva Lorens, Divolly & Markward és Lady Lee is szintén itt lesznek majd hallhatók.

Az alternatív elektronikus szcéna négynapos ünneplésére kerül sor a No Sleep Novi Sad by Guarana színpadon. A berlini Watergate klub szellemiségét Adana Twins, Andhim, Stephan Jolk, Biesmans live és Jamiie B2B Kristin Velvet szállítja, amíg a madridi Fabrika és CODE bulik fényes techno zászlaját pedig Cesar Almena B2B Nuke, SHDW és Obscure Shape, Indira Paganotto, Airod és Ddoshel B2B Whitegirlstudyplaylist lengetik. A Life and Death minőségéről DJ Tennis, Gerd Janson, Budino, Beatfoot live és Stellarcompanion gondoskodik, a lezáró hard-techno energiát pedig a Possession crew – Dax J, Hector Oaks, Parfait, Cera Khin, Muhi és Katalina – szállítják majd. Az EXIT szervezői ismét bizalmat szavaztak egy izgalmas magyar produkciónak, így idén Saya Noé is felléphet az EXIT Fusion színpadán, július 8-án. A teljes programot itt találod.

Az esti koncertek és fesztiválozás mellet pedig nappal is rengeteg lehetőséget kínál a Péterváradi erőd alatt elterülő város, illetve az egész régió. Újvidék számos nappali programmal és gasztronómiai különlegességekkel várja a turistákat. Városnézés, hajókázás a Dunán, egy jó ebéd, esetleg egy frissítő csobbanás... A fesztivál hivatalos beach kempingje az erődtől és a városközponttól is nagyjából 20 perc sétára, a Duna homokos partján található, az időjárás előrejelzés szerint pedig igazi strandidő várható. Ebben az évben az EXIT kemping négy színpadot is kapott, emellett pedig EXIT szuvenírbolt, sportterület és egyéb kikapcsolódási lehetőségek is várják az itt megszállókat.

https://recorder.blog.hu/2022/07/06/csutortokon_indul_ujvidek_legnagyobb_fesztivalja_az_exit
Csütörtökön indul Újvidék legnagyobb fesztiválja, az EXIT
süti beállítások módosítása