Zamárdiban indul a ZamJam!

2022.06.16. 13:30, Recorder.hu

zamjam_650.jpg

(X) A MOL Nagyon Balaton legújabb fesztiválja, a ZamJam július 28-tól három napon át Zamárdi több helyszínén várja a közönséget zenével, képzőművészettel, gasztronómiával, gyerekprogramokkal és irodalommal. Lovasi és Járai Márk a kilátónál lép fel, a Balaton partján napközben jazz-koncertek lesznek, az éttermek teraszain dj-k és írók várják a vendégeket, és Zamárdiba költözik a WAMP vásár is. A minőségi butikfesztivál házigazdája Tilla.

Az esemény fő fellépője egy igazi klasszikus világsztár, a Kool and the Gang, de fellép a Szikora Róbert vezette, idén 40. születésnapját ünneplő R-Go, Geszti Funky címmel Geszti Péter, koncertet ad Charlie és szintén az esemény főszereplője a többszörös Grammy-díjas slágergyáros amerikai- jamaicai származású Shaggy. Tiszteletét teszi az osztrák roma-jazz-elektro banda, a Deladap, a Random Trip csapata Dés László, Péterffy Lili, Berkes Olivér és Nagy Kristóf közreműködésével.

Jazz a parton

Napközben a vízparti MOL Nagyon Balaton Terasz az egyik igazán fontos hely, ahol fröccsel a kézben várhatjuk az esti koncerteket. „Séf a parton” címmel naponta más-más séf gondoskodik a kulináris élményekről, a Budapest Jazz Club (https://www.bjc.hu/) pedig a helyhez leginkább illő koncertekkel várja a közönséget. Itt lesz Micheller Myrtill és a Pintér Tibor Duo, a Sárik Péter Trio feat. Berki Tamás, az Orbay Lilla Quintet, a Pocsai Kriszta Quartet, az Oláh Krisztián Quartet és a Szőke Nikoletta Quartet. Az esti órákban a hely rezidens dj-i állnak színpadra.

Kilátó koncertek

Talán sokan nem is tudják, hogy a déli part egyik legszebb kilátása nemcsak a Zamárdi parthoz, de a kőhegyi kilátóhoz kötődik. Pincesor és szőlők mellett jutunk fel a 218 méteres magaslatra, ahonnét szinte az egész északi partot megcsodálhatjuk, előtérben a Balaton fenségesen csillogó víztükrével. Innen Tihany és Badacsony is megmutatja összetéveszthetetlen sziluettjét. Ezen a helyen a Kilátó Terasz kertjében naponta egyszer, 17 órakor koncerttel várják a közönséget. Az első este Little G Weevil, másnap Lovasi András, szombaton pedig Járai Márk lép fel, Cseh Tamás-estjével.

ZamArt

A ZamJam a zene és az irodalom mellett a kortárs képzőművészetre helyez nagy hangsúlyt. Az esemény teljes arculata Bereczki Kata munkája. Az ő, Balaton-tematikájú képei a fő helyszínen és Zamárdi közterületén is láthatóak lesznek a ZamJam idején. A képzőművészeti tematikát jegyző Lobenwein Galéria Bereczki Kata művei mellett régi idők balatoni plakátaiból rendez tárlatot és más, kortárs művészek is készülnek különleges kiállítással ezekre a napokra.

Best of Balaton a ZamJam-en!

A ZamJam – MOL Nagyon Balaton Színpad egyik fontos programja a Best of Balaton idei győzteseinek bemutatása. A 2021-ben indult produkció, a Balatonhoz erősen kötődő, hiteles művészek és celebek személyes ajánlása alapján tavaly 50, idén pedig újabb 20 témára irányítja a közönség figyelmét. A Best of Balaton a ZamJam vendéglátás kínálatában is szerepet kap: a helyszínen a legjobb balatoni borászatok, neves és szeretett balatoni éttermek gondoskodnak a közönségről.

Venom lemezkertje – Rozmaring terasz

A ZamJam célja, hogy bemutassa azokat a helyeket, éttermeket, teraszokat, amelyekre büszkék a helyiek, amelyeket messziről jött turisták is gyakran felkeresnek. Az egyik ilyen „kedvenc” a Rozmaring Kert, ahol napközben házigazdaként DJ Venom és az általa meghívottak mutatják be kedvenc lemezeiket. A dj-k kizárólag csillogó fekete vinylekről játszanak majd, ismert vagy kevésbé ismert arcok pedig megmutatják, milyen zenei kincsek rejtőznek otthon a lemezes polcukon, mi pedig közben fröccsel a kézben készülhetünk az estére.

Líra Irodalmi Terasz

A ZamJam partnere, a Líra Könyv Zrt. erre a három napra Zamárdiba hívja szerzői színe-javát. A Líra Irodalmi Terasz könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, közönségtalálkozóval, felolvasásokkal várja a vendégeket Zamárdiban is. Délutánonként ismert szerzők legfrissebb köteteivel beszélgetésekre várjuk az irodalom szerelmeseit. Az irodalmi teraszon a programok mellett az érdeklődök megtalálhatják az elmúlt évek könyvújdonságait a helyszínre települő Líra könyvesbolt kínálatában.

WAMP

Július 30-án, szombaton a WAMP kortárs design vásár Zamárdiba hozza el a magyar tervezők termékeit. A ruhák, ékszerek, kiegészítők, lakberendezési tárgyak, gasztrofinomságok színes kavalkádjában találkozhat egymással alkotó és vásárló, kreatív szakember és érdeklődő laikus.

Mutassuk meg Zamárdit!

A ZamJam programja a következő hetekben folyamatosan bővül. Túrákat, sport- és családi programokat tervezünk szerte a városban, amihez a szervezők várják a helyiek közreműködését, ajánlatait is. Az ötleteket, ajánlatokat az info@molnagyonbalaton.hu címen várják a szervezők.

Belépőjegyek a https://zamjam.hu/jegyek oldalon elérhetőek. A város többi pontján zajló kulturális programok viszont belépőjegy nélkül látogathatók.

 

https://recorder.blog.hu/2022/06/16/zamardiban_indul_a_zamjam
Zamárdiban indul a ZamJam!
süti beállítások módosítása