Lubickol a latin popban. Camila Cabello: Familia (lemezkritika)

2022.06.04. 11:42, RRRecorder

camila-cabello-credit.jpg

Camila Cabello legnagyobb slágereiben (Havana, Señorita) hallhatóak voltak az énekesnő latin (kubai és mexikói) gyökerei, de a Familia az első albuma, ahol az ilyen dalok nem csak a kivételt jelentik. Ez a kritika először a Recorder magazin 94. számában jelent meg.

Camila Cabello az ember, akinek köszönhetően Young Thug bekerült a magyar rádiókba. Na jó, a salsás beütésű Havana nem csak ezért volt jó. A Fifth Harmony lánycsapat tagjaként indult énekesnő első két albuma azonban ezen, majd a hasonlóan nagyot szóló Señoritán túl csak nyomokban tartalmazott latinos ízeket, pedig Cabello kubai és mexikói gyökerekkel is bír.

A harmadik lemezen megfordultak az arányok: csak néhány latintalan popdal van – ráadásul ezek a leggyengébbek, a sötét, triphopos psychofreaket leszámítva –, egyébként a salsától a mariachin át a reggaetonig sok minden előkerül; megidézik Gloria Estefant és Celia Cruzt is. Ezekben a dalokban Cabello jól hallhatóan lubickol: vagánykodhat, érzelmeskedhet kedvére, és mindkettő jól áll neki. A latin popot nem ő forradalmasítja (hanem Rosalía), letagadhatatlan bombasláger sincs, de néhány átugorható számot leszámítva igazán szórakoztató album ez. 

familia.pngElőadó: Camila Cabello

Cím: Familia

Kiadó: Epic

Megjelenés: 2022. április 8.

Műfaj: latin pop

Kulcsdal: La Buena Vida

 

 

7/10

Rónai András

https://recorder.blog.hu/2022/06/04/camila_cabello_familia_lemezkritika
Lubickol a latin popban. Camila Cabello: Familia (lemezkritika)
süti beállítások módosítása