Felszabadulás az üvegplafon alól – Dalpremier! ZSÜD: Glass Ceiling

2022.06.03. 09:01, srecorder

zsud_press_08.jpg

Az énekes-producer-dalszerző Zsüd legújabb dalában a corporate világból jól ismert „üvegplafon” jelenséget járja körbe. A stílusában a korábbi dalaitól elütő Glass Ceiling abban is különbözik az eddigi megjelenésektől, hogy Zsüd ezzel a dallal vett részt a HOTS által szervezett Songlaben és John Foyle brit producerrel dolgozott együtt rajta, aki olyan zenekarok albumain működött közre, mint a Gorillaz vagy a Blur.

„Nagyon tanulságos volt Johnnal együtt tölteni egy napot – egyrészt sikerült pár technikai trükköt is ellesnem tőle, de ami sokkal nagyobb hatással volt rám, az az elképesztően profi hozzáállás, ami a session minden percét áthatotta. Annak ellenére, hogy nagyon gyorsan pörgettük a projektet, hogy minél előrébb jussunk a rendelkezésünkre álló időben, teljesen feszültségmentesen és könnyedén dolgoztunk. Én hajlamos vagyok az ilyen helyzetekben stresszelni, ezért nagyon jó volt magamba szívni ezt az üde légkört” – mondta Zsüd a közös munkáról.

„TE TÖBB VAGY, MINT EGY CSINOS KIS ÖLTÖNY!” – ZSÜD AZ ANAHITTEL.

Zsüd első nagylemeze egy éve debütált a Recorderen, amelybe szintén sok minden belefért a poptól az elektronikáig, a tánczenétől a downtempóig, a dögösségtől a törékenységig (de akár a bárjazzt is a saját képére tudja formálni), a Glass Ceiling azonban mégis eltér ezektől. A téma személyes élményekből merít, egyfajta frusztráció-levezetés és határmeghúzás, amely azokból a halmozódó helyzetekből ered, amik egy átlag nőt érnek a mindennapokban és a munkaerőpiacon.

„A hangszerelés kapott egy meglehetősen dögös, már-már szexi vonalat, ami erős kontrasztban áll azzal, hogy a címadás inkább a munka világára vonatkozik. Ez jól reprezentálja azt a dilemmát, ami manapság foglalkoztat. Nőként sok esetben rá van kényszerítve az ember, hogy felvegyen férfias karakterjegyeket, mert csak így tud érvényesülni egy-egy helyzetben. Hosszútávon azonban felmerül a kérdés, hogy meddig tudja ezt ki-be kapcsolni, milyen hatással lesz a magánéletére stb. Rendkívül izgalmas számomra a saját feminin oldalammal való kapcsolat ápolása, illetve erősítése, nemcsak magánemberként, hanem alkotóként is – hogy döntési folyamatokban nem pusztán logika mentén lehet haladni, hanem adott esetben az intuíció is ugyanolyan valid teret kaphat” – mondja Zsüd a dalról.

A Glass Ceilinget június 16-án mutatja be Zsüd a Turbinában, ahol Kozmofobe-bal közös koncertet adnak. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

 

Zsüd a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Mész Adrienn

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/06/03/felszabadulas_az_uvegplafon_alol_dalpremier_zsud_glass_ceiling
Felszabadulás az üvegplafon alól – Dalpremier! ZSÜD: Glass Ceiling
süti beállítások módosítása