Omega Testamentum néven új zenekart szervez az Omega menedzsere

2022.05.03. 13:44, srecorder

trunkosandras.jpg

Kóbor János tavalyi halálával úgy tűnt, az Omega befejezte a pályafutását, hiszen 2020 végén Benkő László billentyűs és a basszusgitáros Mihály Tamás is elhunyt, de Trunkos András menedzser új néven, új tagokkal ápolná tovább a zenekar örökségét.

Boros Lajos reggeli műsorában beszélt róla, majd a Blikk számolt be a hírről, miszerint az Omega menedzsere Omega Testamentum néven új zenekart szervez, amelyben Debreczeni Ferenc dobosnak, valamint a zenekart 2011 óta kisegítő basszusgitárosnak, Szöllősy Katinak biztos helye van, gitárosként pedig Maróthy Zoltán csatlakozott az együtteshez. Az énekest még keresik, olyasvalakivel szeretnének dolgozni, „aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet”, és akivel ebből kifolyólag „újrafogalmazhatják a dalokat”. „Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának” – mondta Trunkos, aki azt szeretné, ha az új formáció a legismertebb klasszikusokat játszaná az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, valamint az utolsó Omega-lemezről, a progresszív/szimfonikus metálos hatásokat is mutató Testamentumról.

Az Omega idén szeptemberben lesz 60 éves, ezt eredetileg egy arénakoncerttel ünnepelték volna meg, amely a zenekar búcsúja is lett volna egyben. A jelenlegi tervek szerint a jubileumra egy háromnapos fesztivált szerveznek augusztus 12. és 14. között Őriszentpéteren, ahol olyan előadók lépnek fel Tolcsvay Lászlótól Bródy Jánoson át Hobóig, akik volt valamilyen közük az Omegához. Lesz még Beatrice, 100 Folk Celsius és Ivan & the Parazol is.

kép forrása: Azok a régi csibészek

https://recorder.blog.hu/2022/05/03/omega_testamentum_neven_uj_zenekart_szervez_az_omega_menedzsere
Omega Testamentum néven új zenekart szervez az Omega menedzsere
süti beállítások módosítása