Pénteken Mayhem a Barba Negrában Csihar Attilával

2022.04.26. 09:07, srecorder

mayhem.jpg

Csihar Attila nem egyszerűen az egyik, ha nem egyenesen „a” leghíresebb magyar énekes a világon a „könnyűzenében”, és igazi legenda a metálban és mindenféle extrém zenében. Az ő semmi és senki másra nem hasonlító énekhangjával vették fel 1993-ban, a norvég black metal legsötétebb korszakában – lásd még gyilkosságok, öngyilkosságok és templomégetések – az extrém metál alapművét, a Mayhem együttes De Mysteriis Dom Sathanas című lemezét, amelyet a műfaj kedvelői Tokiótól New Yorkig megkérdőjelezhetetlen alapműnek tartanak – és nagyon nem kis részben Csihar vokális teljesítménye miatt.

De hiába magyar az együttes énekese, a Mayhem épp annyiszor játszik Magyarországon, mint ahányszor más világhírű zenekarok szoktak: utoljára öt éve léptek fel Budapesten, akkor is egy bár történelmi, de azzal együtt is borzasztóan rövid koncerten: egyben játszották el a De Mysteriis Dom Sathanast a Dürer Kertben, nem épp ideális hangzással.

A KONCERT ELŐTT MI IS MEGÍRTUK A MAYHEM TÖRTÉNETÉT.

Így aztán remek hír volt a covid-időszámítás előtt, hogy 2020-ban újra elér Magyarországra Európa-turnéjuk, de a mondat folytatását már leírni sem kell. A Mayhem ugyanakkor szinte egyedüliként bizakodó volt a járvány első hulláma után, és csak 2021 elejére halasztották el a turnéjukat, de ennek az ötletnek is pontosan ismert a folytatása. Most viszont remélhetőleg már nincs olyan sötét erő, ami megállítaná őket, és április 29-én végre tényleg fellépnek a Barba Negrában. Előzenekar a Mortiis. Jegyek errefelé, Facebook-esemény pedig itt.

CSIHAR ATTILA LEMEZTÁSKÁJÁBA IS BELENÉZTÜNK.

https://recorder.blog.hu/2022/04/26/penteken_mayhem_a_barba_negraban_csihar_attilaval
Pénteken Mayhem a Barba Negrában Csihar Attilával
süti beállítások módosítása