Kísérleti elektronika nyákból és agyi ködből – Albumpremier! asvanyviz2: brain fog

2022.04.25. 16:17, srecorder

brain_fog_header_fb.jpg

A beszédes című brain fog olyan, mintha a poszt-covid tüneteit írná át szétcsúszott elektronikává: az ötszámos EP a kísérleti-műfajtágító zenéket előszeretettel gondozó Exiles kiadónál jelenik meg, és a Recorderen hallgatható meg először.

„A projekt egy nagyon furcsa időszak alatt, egyfajta agyi köd tünetei között (mentális tisztaság hiánya, zavartság, fáradékonyság, koncentrációs és memóriazavarok) készült. Ez idő alatt leírtam minden buta gondolatot, amely valahogy áthasította az agyamra boruló vastag nyákréteget és megpróbáltam őket dalokká alakítani. Végül ez a teljes céltalanság, amely leírta ezt a periódust, árad a trekkekből, de össze is köti őket” – mondta az előadó új kiadványáról, ami a tavalyi asvanycore EP-t és a Varsás Gáborral (Shum) közös, „androgün oktávzengetéssel”, „gerjesztett oszcillációkkal” és „kozmikus puttyangatásokkal” teli shum x asvanyviz2-t követi, ami kritikusunk szerint „az egyik legjobb drone ambient, amit mostanában hallottam”. De a definitív asvanyvizcore-t is csíptük: „Kissé hiperaktív, hol táncos, hol ezt kísérleti elemekkel megbolondító, hol még innen is tovább kalandozó zene ez, amit áthat a játékosság, mi több, olykor a szemérmetlen szórakoztatás is” – írtuk róla.

Bandcampen a rejtőzködő előadó, asvanyviz2 az új trackek inspirációiról, köztük soha be nem töltődő képernyőkről, Maui lávaköves tengerpartjáról és az erőltetett mosolygás által termelt endorfinról is mesél. A brain fog élő bemutatójára az arab feltörekvő művészeket támogató közösségi projekt, a Scene -س- rendezvényén kerül sor április 29-én a Tégelyben, jegyvásárlás, Facebook-esemény.

EXILES a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/04/25/kiserleti_elektronika_nyakbol_es_agyi_kodbol_albumpremier_asvanyviz2_brain_fog
Kísérleti elektronika nyákból és agyi ködből – Albumpremier! asvanyviz2: brain fog
süti beállítások módosítása