Az érzékeny kukásember bosszúja – Dal- és klippremier! KYTARO: Non-Binary

2022.04.01. 14:29, srecorder

kytaro.jpeg

Április 17-én jelenik meg a matekrockot – vagy ahogy ők nevezik, pseudo-exotic psych-mathot – dallamosan játszó KYTARO új lemeze. A gitár-szinti-dob felállású trió ezt felvezető új klipje megható kukáshorror, szürreális koncertvideó és precíz társadalmi disztópia, amelyben a margóra szorult szemetesember megaláztatásait az életre kelő, spielbergien ragyogó kukák bosszulják meg. A KYTARO a szintén a Recorderen debütált, giroszos gasztrohorrorja és a Browser History után ismét egy pazar videóval jelentkezett.

A Temporary Internet Files album előfutáraként már korábban megjelent a Browser History klipje Szombath Máté rendezésében, a második single-ként kijövő Non-Binary-hez pedig Luca Broglia és olasz alkotópárosa forgatott klipet. „Amikor Luca Broglia megkeresett minket, hogy szívesen forgatna klipet nekünk, elküldtük neki a lemez demóit hallgatásra, hogy nézze meg, milyen lehetőségeink vannak. Így esett a választás a Non-Binary-re, mert Lucának ehhez a számhoz olyan viszonylag konkrét víziói voltak, amikhez mi is könnyen tudtunk kapcsolódni. A track egyik érdekessége, ami talán az előző lemezünk hangzásvilágához képest is újdonság, hogy Gerda felénekelt és modulált hangmintáit használjuk benne, erősítve az analóg/digitál közti ellentéteket, ugyanakkor el is mosva őket” – meséli a zenekar az új daláról. „Ami még egy plusz dolog, hogy megint lesz fizikai hordozónk, s míg az előző EP-nket (White Noise for Kids) kazettán adtuk ki, a mostanit klasszik fekete és limitált splatter-kék vinylen fogjuk. Már javában pörög a pre-order a Bandcamp-oldalunkon, úgyhogy mindenkit buzdítunk rá, hogy nézzen el oda!”

KYTARO A MAGYARRADARUNKON.

Az olasz rendezők, Luca Broglia és Valerio Figuccio így mutatták be a klipjüket: „Egy korrumpált társadalomban, amelyben az élet minden területét a verseny, az individualizmus és a kizsákmányolás határozza meg, egy érzékeny ember – foglalkozására nézve kukás –, aki mindig is a periférián élt, keresi az identitását és a helyét a közösségben. Egy világban, ahol mindent gyorsan elfogyasztanak, és efemérré, valamint szemétté válik, a hulladék szimbolikus jelentésre tesz szert, és a szépség és a bosszú megtestesítőjévé válik. Tulajdonképpen új életre kel, amikor megnyit egy kiszámíthatatlan jövőt, amelyben csak a legfigyelmesebb, legtörékenyebb embereknek és a számkivetettek van esélye a túlélésre.”

KYTARO a Facebookon.

 

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/04/01/dal-_es_klippremier_kytaro_non-binary
Az érzékeny kukásember bosszúja – Dal- és klippremier! KYTARO: Non-Binary
süti beállítások módosítása