A Slaves énekese idegösszeroppanást kapott, elment kertésznek, majd összerakta első szólólemezét Damon Albarnnal

2022.03.27. 16:49, srecorder

baby_dave_3_credit_harvey_williams-fairley_1200_800.jpg

A 2010-es évek angol-ír neo-, art- és posztpunk felívelésének (IDLES, Fontaines D.C., TV Priest stb.) egyik legizgalmasabb zenekara a Magyarországot többször is megjárt Slaves duója, akikről az elmúlt időszakban nem nagyon lehetett hallani. Most kiderült, miért.

2019-ben – akkor jött ki a Slaves legutóbbi EP-je, a The Velvet DitchIsaac Holman énekes-dobos összeomlott. „A szüleimmel éltem, miután volt egy komolyabb idegösszeroppanásom. Nagyon rosszul voltam, elveszítettem a fejemet, öngyilkos gondolataim támadtak. Miután jobban lettem, írni kezdtem. A gyerekkori szobámban, az ágyamon ülve egyszerűen csak kigurultak belőlem ezek a dalok. Aztán jött a karantén, és az őrület közepette én csak írtam tovább” – mesélte Holman a Baby Dave nevű szólóprojektje születéséről.  „Átköltöztem egy másik lakásba az utcában, mert még mindig aggódtunk a mentális állapotom miatt. Lett egy állásom kertészként, mert azt hittem, nem fogok tudni rendesen zenélni és kellett valami cél az életembe. Ennek ellenére továbbra is írtam, nem tudtam, minek vagy mihez, de segített rendszerezni az elmémet, úgyhogy csináltam tovább. Aztán összeállt a projekt. Otthagytam az állásomat, és elhatároztam, hogy végigcsinálom.”

„A BREXIT CSAK EGY A SOK DOLOG KÖZÜL, AMI ABNORMÁLIS” –INTERJÚNK A SLAVES-ZEL.

Holman tavaly kezdte el adagolni a szólódalait Baby Dave néven (Washing Machine, Clarence’s Dead Dad, Too Shy For Tennis, Gen Z Baby), a legújabb száma (29) a napokban jelent meg. Partnere ebben pedig nem más volt, mint Damon Albarn, akivel már 2020-ban dolgozott együtt a Gorillaz Momentary Bliss című dalában. „A Monkey Brain dalait a 2019 elején bekövetkezett idegösszeroppanásomtól mostanáig írtam. A dalok kábé felének Damon Albarn volt a producere, aki pár hangszeren is játszik a lemezen. Nem tudom, hogy állna ez a projekt nélküle, szóval hálás vagyok nagyon, hogy vele dolgozhattam és megcsodálhattam közelről a mágikus képességeit. Ez óriási lecke volt számomra” – írta Holman, aki megköszönte a rajongók türelmét, mondván, a mentális problémái miatt tartott ilyen sokáig összerakni a lemezt.

A Monkey Brain április 22-én jelenik meg, a 29 pedig a napokban klipet is kapott. A szám nem Holman korára utal, hanem a 29-es buszra. „Ennek a dalnak nincs igazán története, de pont ez a lényeg. Egy eseménytelen útról szól Brightonból Tunbridge Wellsbe a barátommal, Lucyvel. Velem volt a laptopom, és azt a kihívást adtam magamnak, hogy írjak egy dalt az út alatt. Ez az a dal, és arról az útról szól.”

 

A Slaves gitárosa, Laurie Vincent sem tétlenkedett az utóbbi időben, ő Jolyon Thomas producerrel együtt életre hívta a Larry Pink The Human nevezetű projektjét, amelyben szomorkás elektropopot játszik, és állítása szerint ebben mutatja meg az igazi arcát, mert ő valójában egy kedves, halk szavú fickó.

https://recorder.blog.hu/2022/03/27/a_slaves_enekese_idegosszeroppanast_kapott_elment_kertesznek_majd_osszerakta_elso_szololemezet_damon
A Slaves énekese idegösszeroppanást kapott, elment kertésznek, majd összerakta első szólólemezét Damon Albarnnal
süti beállítások módosítása