Meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

2022.03.26. 08:48, srecorder

taylor-hawkins-foo-fighters_5719452.jpg

Tragikus hirtelenséggel, 50 éves korában elhunyt a Foo Fighters dobos-vokalistája, Taylor Hawkins a zenekar dél-amerikai turnéján. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Március 25-én tette közzé a Foo Fighters a Twitteren, hogy váratlanul meghalt Hawkins. Aznap este a kolumbiai Bogotában játszottak volna egy fesztiválon. Hawkins 1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, miután a csapat eredeti dobosa, William Goldsmith kilépett. Előtte Alanis Morrissette turnédobosa volt. „Dave-vel egy karácsonyi rádiós bulin találkoztam, amikor a Foo Fighters épp feltörekvőben volt, Alanis Morissette pedig épp a csúcson. Dave-vel olyanok voltunk, mintha rég nem látott testvérek lettünk volna. Hasonló arcok voltunk. Emlékszem, egy haverom játszott a Foo Fightersszel, mielőtt megismertem volna Dave-et, és láttam, ahogy hülyéskednek a backstage-ben. A barátom odajött hozzám, és azt mondta, az a csávó a testvéred lehetne. És amikor végül találkoztunk, így is lett. Annyira egymásra hangolódtunk, hogy Alanis Morissette megkérdezte, mit fogok csinálni, ha Dave megkér, hogy legyek a Foo Fighters dobosa” – mesélte tavaly az NME-nek Hawkins.

Hawkins végül '97 tavaszán lett a zenekar tagja, de számos mellékprojektet is vitt, köztük a Taylor Hawkins & the Coattail Riderst énekes-dobosként 2004 óta, amivel három lemezt is kiadtak, a legutolsót két éve, valamint a hetvenes évek nagy rockzenekarai előtt tisztelgő The Birds of Satant. A Jane’s Addiction-ös Dave Navarroval és Chris Chaneyvel pedig év elején adott ki egy EP-t az NHC trióval, a Foo Fighters horror-metálvígjátékához, a Studio 666-hoz írt thrash metal lemeze, a Dream Widow néven kiadott EP pedig tegnap jelent meg.

https://recorder.blog.hu/2022/03/26/meghalt_taylor_hawkins_a_foo_fighters_dobosa
Meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa
süti beállítások módosítása