"Nem tudok rajongómról, aki nem rokon" - Fülöp Péter A Nagy Évem podcastban

2022.03.20. 18:19, vferi

wide2_95.jpg

A Nagy Évem podcast tizenhatodik adásának vendége a Fancy Dress Party, a Démon Hill, a Vadnyugat és a Fafafa zenei projektek mögött álló, még mindig csak 29 éves Fülöp Péter, akinek a nevéhez fűződik az Aranyélet főcímdala, a Kellemetlen percek című legendás videósorozat, de ő szerezte a valaha volt legjobb dalt az időjárásról is. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Fülöp Péter több száz dalt írt eddig élete során, amiknek kis része meghallgatható a Bandcamp-oldalán, a YouTube-csatornáján vagy a Spotify-on, de a legismertebb közülük az az egyperces, egy szál gitáros, nagyon személyes témájú Family című szám, ami minden idők második legjobb tévésorozatának, az Aranyéletnek lett a főcímdala.

Péter a Tumblr-szcéna sztárja volt a 2010-es évek elején, küzdöttek érte az online újságok, és rövid idő alatt be is járta a három legmenőbbet: pár hónapot volt az Indexnél, aztán kábé ugyanannyit a Cinknél, majd a 444-nél kötött ki, ahol rocksztár újságíró státuszba került, azaz nem kellett ügyelnie, szabadon valósíthatta meg a saját projektjeit, köztük a Kellemetlen percek című abszurd videosorozatot, amire még most is emlékeznek azok, akik akkor nézték. Mindenki látta rajta, hogy óriási tehetség, elképesztően fura gondolkodása és nagyon különleges humora volt, az összes kollégája rajongott érte, saját magát mint jelenséget belevonta az újságírásba, úgy tekintett a 444-re, mint egy virtuális színpadra, amin ő fellép. Mindehhez párosult egy valódi rocksztárokat megszégyenítő, önpusztító életvitel, ami hamar a teljes kiégéshez vezetett.

Miért csinálta azokat a dolgokat, amiket csinált, hogyan élte meg mindezt, és mi van vele azóta? Ez mind kiderül A Nagy Évem podcast eddigi leghosszabb adásából, és végre választ kapunk arra a sokakat közel egy évtizede foglalkoztató kérdésre is, hogy miért törölte le Péter a Kellemetlen percek összes részét a YouTube-ról.

wide1_117.jpg
Fülöp Péter | Fotó: Varga Ferenc

 

Beszélgettünk továbbá az oversharing fontosságáról, a fogyókúrák hatékonyságáról, Michael Jackson és Louis CK megítéléséről, Norm MacDonald és Evan Dando zsenialitásáról, a RHCP gitárosának szomorúságáról, a sok év után visszatérő zenekarokról, a kizsákmányoltakból lett kizsákmányolókról, a nyomasztó rajongókról, Tom Waits trúságáról, üdítőkről és a two hit wonderekről, de elárulta azt is, hogy ki után lépne fel a pénteki Partizánban, hogyan került egyszer Ákos és Eminem közé, mennyi pénzt keresett pontosan az Aranyélet főcímdalával, illetve hogy mit gondolt a nagymamája az elmúlt évtized legjobb magyar számait rangsoroló listán való szerepléséről. Miről szól a Black Hole Sun? Hogyan kell táncolni a Sonderre? Jöhetnek bizonyos zenei műfajok idős emberektől? Mi van, hogy ha kiderül, hogy láttál valamit a buszról?

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci, a főcímzenéért Kristóf Norbert felel, az adás producere Huszár András volt.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/03/20/_nem_tudok_rajongomrol_aki_nem_rokon_fulop_peter_a_nagy_evem_podcastban
"Nem tudok rajongómról, aki nem rokon" - Fülöp Péter A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása