„Ezt egyszerűbb lesz majd üvölteni a nyáron” – Dalpremier! Perrin: Álomnapló

2022.03.04. 12:54, srecorder

perrin2022.jpg

Első magyar nyelvű dalával jelentkezett a Perrin. A Palotai Soma szólóprojektjeként indult, előbb trióvá, majd a jazzboisos srácok csatlakozásával ötfőssé bővült zenekar a hetvenes-nyolcvanas évek soulos-funkys hangzásából indul ki és jut el a nagyon is mai, elektronikával körbeölelt popzenéig.

„Álomvilág, álmodozás, félelmek, izgalmak, vágyak, elvágyódás – az éberség és az alvás közti állapot. Nagyjából így tudnám lefedni, hogy miről szól az Álomnapló” – mondja Palotai Soma, aki már októberi interjúnkban is pedzegette a részleges nyelvváltást. „Az Álomnapló egy kísérlet arra, hogy működnek-e a dalaink magyar nyelven, na meg hogy a közönség mennyire kajálja. Sokan „cseszegettek”, hogy miért nincs magyar számunk, szóval úgy éreztem, itt az ideje. Egyfajta ajándéknak is szántam az egyre bővülő közönségünknek, ezt valamennyivel egyszerűbb lesz majd üvölteni a nyáron.”

„SZERETNÉM BEBIZONYÍTANI, HOGY IGENIS LÉTEZIK MINŐSÉGI MAGYAR POPZENE” – PALOTAI SOMA MAGYAR POPRÓL, ZÁMBÓ JIMMYRŐL ÉS 80S NOSZTALGIÁRÓL.

„A dal teljes mértékben Perrin-gondozás, én vagyok a zeneszerző, a basszerosunk, Heilig Tomi a producer, és a dobosunk, Czirják Tamás maszterelte. Ez az első olyan track, amin kizárólag a zenekar dolgozott” – fűzte hozzá Soma. „Az is biztos, hogy év végén jön a második albumunk, amit Heilig Tomival ketten készítünk, azzal a metódussal, mint az Álomnaplót, ami pedig az első single a lemezről. Az a terv, hogy vegyesen, angolul és magyarul is szerepeljen dalok az új projektben.”

A Perrin március 18-án a Fiúk zenekarral közösen játszik az Akvárium kistermében, jegyvásárlás, Fb-esemény. Idén először fellépnek a VOLT Fesztiválon, visszajáró vendégként pedig találkozhatunk velük a Művészetek Völgyén és Budapesten is, például a Pontoonon. Az Álomnapló elérhető a YouTube-on is.

Perrin a Facebookon.

fotó: Földi Ádám

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/04/_ezt_egyszerubb_lesz_majd_uvolteni_a_nyaron_dalpremier_perrin_alomnaplo
„Ezt egyszerűbb lesz majd üvölteni a nyáron” – Dalpremier! Perrin: Álomnapló
süti beállítások módosítása