Sebestyén Márta is segít a háborús menekülteknek

2022.03.02. 17:51, srecorder

sebestyen-marta.jpg

Pályakezdésének 47. évfordulóját koncerttel ünnepli meg a világhírű népdalénekes, Sebestyén Márta, akinek a Dead Can Dance tagjai legalább akkora rajongói, mint mondjuk Heather Trost, a Neutral Milk Hotel dobosának Budapesten is élt felesége. Sebestyén Márta családjának egy része kárpátaljai, így többek között értük is énekel majd március 6-án az Urániában, és összefogásra buzdítja közönségét az ukrán háborús helyzet rászorulóinak megsegítésére.

A koronavírus-járvány miatt az eredeti dátumhoz képest két évvel később tarthatja meg jubileumi koncertjét Sebestyén Márta. A Muzsikás klasszikus lemezein is szereplő énekesnő Rózsa nyílik, szegfű hajlik című világzenei estjéről az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként mesélt, amelyben megemlítette azt is, mennyire bántja, hogy koncertjének címe szomorú aktualitásra reflektál.

„Amikor kiválasztottam a koncertest címét, még nem tudtam, hogy milyen váratlan események érnek bennünket. Hagyományosan a virág a katonaság, a bevonulás szimbóluma is. A családom egy része, a menyem rokonsága Kárpátalján él, így többszörösen is átérezzük sorsukat, mindenkiért nagyon aggódunk. Lassan egy hete, hogy ebben a szörnyűségben élünk, de a nagy csatazajban is szükségünk van szép pillanatokra” – fogalmazott Sebestyén Márta, aki a koncertje helyszínén, a budapesti Urániában egy adománygyűjtő dobozt helyez ki, melynek tartalmát egy segítőszervezettel a háború menekültjeinek megsegítésére fordítják majd.

https://recorder.blog.hu/2022/03/02/sebestyen_marta_is_segit_a_haborus_menekulteknek
Sebestyén Márta is segít a háborús menekülteknek
süti beállítások módosítása