Kislemezpremier! Symbiosis 5: Symbiosis 5

2022.02.24. 12:20, srecorder

symbiosis5_1.jpg

Live sessionként rögzített első kislemezével jelentkezik a Zeneakadémia jazztanszakán alakult Symbiosis 5. A modális és a kortárs jazz fele tendáló, de többféle stílusból is merítő, fiatal tehetségekből álló kvintett kiadványát a Recorderen már egy nappal a hivatalos megjelenés előtt meg lehet hallgatni.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium falai közt találkoztak, és tavaly év végén kihoztak már egy hatszámos live sessiont, amit a Budapest Jazz Clubban rögzítettek, de az első kislemezük csak most jelenik meg. A Drippey Máté – szaxofon, Virág Benedek – gitár, Kapolcsi-Szabó Levente – zongora, Gyányi Tamás – bőgő, Majsai Roland – dob felállású kvintett saját dalokat játszik és a Symbiosis 5-ot szerzői kiadásban jelentetik meg. A Struggle című dal fő motívuma a küzdelem, és a zongorista Levi egy barátjával történtek ihlették; a Narancssárga mező (Orange Coloured Field)-et a nyári naplementék inspirálták és a dobos Majsai Roland írta, a Parisian Songot pedig a szaxofonos Máté, miután azt álmodta, hogy írt egy párizsi dalt a nagyapjának, amit felébredve meg is komponált. A számokat egy live session keretében rögzítették a SoundCam Stúdióban, a Parisian Song videójában azt is megnézhetjük, hogyan zenélnek élőben a srácok.

A Symbiosis 5 bekerült a Getxo Jazz nemzetközi verseny döntőjébe, aminek keretein belül július másodikán Spanyolországban lépnek fel.

A Symbiosis 5 a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/24/kislemezpremier_symbiosis_5_symbiosis
Kislemezpremier! Symbiosis 5: Symbiosis 5
süti beállítások módosítása