Valóra vált Dave Grohl álma: közös dalt írt Liam Gallagherrel

2022.02.05. 13:18, srecorder

liamgallagher.jpg

Az egykori Oasis-frontember szerint a Foo Fighters-főnök már évek óta írogatott neki, hogy dolgozzanak együtt. Dave Grohlnak Liam Gallagher harmadik szólólemezéig kellett várnia, hogy összejöjjön a közös dal. Az Everything’s Electric a május 27-én megjelenő C’mon You Know-t vezeti fel.

A rockzene egyik legnormálisabb és legnagyobb arcú frontembereinek haversága még 2005-ben kezdődött, amikor a Foo Fighters és az Oasis közösen turnézott. Liam Gallagher elmondása szerint Dave Grohl évek óta smsezett neki, hogy csináljanak közösen egy dalt, ami nem meglepő, hiszen a Foo Fighters tagsága bevallottan hatalmas Oasis-rajongó: volt, hogy a koncertjükön petíciót indítottak az Oasis újjáalakulásáért, a legendás California Jamek emlékére rendezett 2017-es CalJamen pedig felhívták Liam Gallaghert (és az aerosmithes Joe Perry-t) a színpadra egy Beatles-coverre (Come Together), aki annyira élvezte a bulit, hogy még a közönségbe is bevetette magát.

RIVALIZÁLÓS OASIS-REMAKE: LIGETI GYURI AJÁNLJA A GALLAGHER TESÓK 2017-ES LEMEZEIT.

Dave Grohl és Liam Gallagher Greg Kurstin producerrel hármasban írta a címében az Oasis She’s Electricjét is megidéző Everything's Electricet, amit a Beastie Boys Sabotage és a Rolling Stones Gimme Shelter című dalaik ihlettek (meg talán egy kis Kasabian). Az Oasis-rajongók számára ismerős terepen mozgó, Grohl által feldobolt dal azonban nem feltétlenül tükrözi a lemez egészét. Gallagher arról beszélt a napokban egy interjúban, hogy a C’mon You Know „80 százaléka kicsit furcsa lesz, a maradék pedig a klasszikus vonalon mozog, mint ez is. Ha valami mást akarsz csinálni, azt most kell, mert ha az embereknek nem tetszik, ráfoghatod az egészet a Covidra, nem igaz? Aztán majd visszatérek a megszokott dolgokhoz a következő lemezen.”

https://recorder.blog.hu/2022/02/05/valora_valt_dave_grohl_alma_kozos_dalt_irt_liam_gallagherrel
Valóra vált Dave Grohl álma: közös dalt írt Liam Gallagherrel
süti beállítások módosítása