„Írtunk magunknak egy lemezt, amire szívesen táncolunk” – Dalpremier! mïus: Higher

2021.10.15. 14:02, srecorder

mius-foto-bence-szemerey.jpg

Október végén How To címmel érkezik a mïus és a lengyel Raf Skowronski közös lemeze, amiről a Follow című dal után egy újabb single, a Higher is hallható. Az új album felszabadultabb, kompaktabb, nem annyira csapongó, de egyben könnyedebb – nincsenek elvárások, kevesebb a megfejtés, vagy ahogy a mius frontembere, Álmos Gergő fogalmaz: „tulajdonképpen írtunk magunknak egy lemezt, amire szívesen táncolunk”.

„A (szintén a Recorderen debütált - a szerk.) Eigengrau óta egy nagyon szép ívet írtunk le. Míg az előző Études de Battements a ritmusgyakorlataival egy megfejtősebb lemez volt, a How To nem akar semmilyen lenni, csak úgy lenni, amilyen. Koncepció volt, hogy a lemez írásakor csak 4-5 analóg szintetizátort használtunk, szinte minden hang ezekből jön, ami így egy tök jó egységet képez. Célunk volt, hogy felszabadultabb vizekre evezzünk, de mégis egy összefogottabb anyag álljon össze” – meséli Álmos Gergő.

A lemez magyar-lengyel koprodukcióban készült, a debütáló dalban is Raf Skowronksi hangja hallható. „Raffal nem először dolgozunk együtt, már egy ideje fontolgattunk egy közös albumot. Ebben segített minket, hogy az album létrejöttét támogatta a Felczak Alapítvány a Felczak Lemezek program keretében” – mondta Gergő.

A lemezen és a dalban a szokásos csapat hallható a szintiarzenál mellett: billentyűn Várnai Szilvia, dobokon Gulyás Kristóf, basszusgitáron Mezey Tamás. A hanganyag limitált dupla vinylen a Théque Records gondozásában jelenik meg.

És a lemez első single-je, a Follow:

mïus a Facebookon.

Nézz bele Álmos Gergely Lemeztáskájába!

headerfotó: Szemerey Bence

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/10/15/_irtunk_magunknak_egy_lemezt_amire_szivesen_tancolunk_dalpremier_m_us_higher
„Írtunk magunknak egy lemezt, amire szívesen táncolunk” – Dalpremier! mïus: Higher
süti beállítások módosítása