Klippremier! mïus: Étude Articulation

2020.03.25. 11:09, Gaines

mius_articulation_1.png

mïus egy hónapja mutatta be a Recorderen új koncepciólemeze, a múlt héten megjelent, ütemtanulmányokat felölelő Études de Battements első beharangozó dalát. Az egyik számhoz most mintázatokból és alakzatokból formálódó, utaztató klip is készült. Premier!

Álmos Gergely projektjének új fejezete a mïus zeneiségének gyökereihez, alapütemeihez próbál visszanyúlni, amelynek eredménye egy lecsupaszított, sallang- és trendmentes örömzenélés, az ún. ütemgyakorlatok, ahol az alkotói szabadság került előtérbe. "Hogy elérjünk a mius zeneiségének az alap axiómáihoz, ehhez azokat az ütemeket, beat-eket kerestük, amelyek a zenei tár alapjait kézik. Tulajdonképpen ez egy színes zenei válogatást eredményezett 12 dal formájában. Ezt a színességet jellemzi a holografikus borító szivárvány színe, mely grafikailag a 12 dal ritmusképletét ábrázolja" – mesél a koncepcióról Álmos Gergely.

NÉZZ BELE ÁLMOS GERGELY LEMEZTÁSKÁJÁBA!

Az Étude Articulation című dalhoz a mïus-világát már nagyon jól ismerő Visnyovszky János készített egy videóklipet, amely így már az új lemez második videós anyaga. Átadjuk a szót a klip rendezőjének: "Az Étude Articulation finoman építkező, minimálban tartott szerkezete szinte természetes módon inspirálta a képi világot. A zene rezgésszerűen lüktető alaphangjai egy progresszíven változó és képkockánként radikálisan eltérő képszövetet inspiráltak. Így jöttek létre a repetitív "tánctorzók" is, amiket a zene iteratív jellege hívott életre.” A képsorokat Hargitai Mariann táncművész mozgása keltette életre, aki már ismerős lehet a mïus Strobe and Noise című dalának klipjéből.

A lemez limitált számozott dupla vinylen jött ki a Théque Records gondozásában, melyhez a teljesen egyedi borítót Álmos Gergő tervezte. "Próbáltuk amennyire lehet csökkenteni a CO2 lábnyomot a gyártásnál. Sajnos a vinyl helyett még nem született ma sem komoly alternatíva, ami elérhető lenne, de szerencsére ez egy örök darab, és nem a kukában landol. Viszont azt láttuk, hogy a lemeztok gyártásánál rengeteg a papír hulladék anyag (kb egy papír ív 40%-a), ezért olyan egyedi csomagolást csináltunk, amellyel 50% papírt spóroltunk meg, abból is 5% a hulladék, és ragasztót sem használunk. Az album 200 darabszámban lesz lesz csak elérhető."


lássuk tehát az új klipet, ami a zenével és az egymásra úsztatott képrétegekkel artikulál valamit, amit másképp nem lehet: 

a mïus Facebook-oldala

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_112.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/03/25/klippremier_m_us_etude_articulation
Klippremier! mïus: Étude Articulation
süti beállítások módosítása