Útkeresés helyett önismétlés. Miyavi: Imaginary (lemezkritika)

2021.10.13. 12:00, vferi

miyavi.jpg

A japán "szamurájgitáros" új lemeze az ígért megújulás és útkeresés helyett csak az előző pár album újrázása lett, de nem ez a fő baj vele. Merthogy az önismétlést is lehet jól csinálni és ez pár kiváló dalban össze is jött neki, a maradék viszont lehúzza a mérleg nyelvét. És akkor a két feldolgozásról még nem is beszéltünk. Ez a kritika először a Recorder magazin 88. számában jelent meg.

Miyavi, az ezredforduló környéke óta aktív, Budapesten is többször fellépett gitáros-énekes otthon, Japánban, valamint nemzetközileg, a japános-animés közösségben igazi sztárnak számít, de ezeken a körökön bármennyire is próbál, nem tud túllépni. Pedig az utóbbi években hollywoodi filmszerepeivel (Kong: Koponya-sziget, Demóna 2) szélesebb körben is ismertté vált, a globális zenei karrierjének azonban ez sem adott komolyabb lökést. És ezen nem fog változtatni ez az album sem.

Pedig itt is hozza a védjegyévé vált nagyon dallamos, elektronikával kissé megdobott, felszabadult, jammelős pop-rock hangzást, de mégsem működik a dolog, egyszerűen nem áll össze úgy a lemez, mint sokkal jobban sikerült elődjei közül néhány (Fire Bird, No Sleep Till Tokyo). Van azért itt is pár nagyon eltalált track, ami be fog ragadni a playlistekbe, máshol azonban a pozitív energia giccsbe hajlik, vannak dalok, amik szimplán csak korábbaik középszerű újrázásának tűnnek, az abszolút mélypontot pedig a két kifejezetten kínosra sikerült feldolgozás (Smells Like Teen Spirit, Youth of the Nation) jelenti. 

miyavi_imaginary01.jpgElőadó: Miyavi

Cím: Imaginary

Kiadó: Virgin Music

Megjelenés: 2021. szeptember 15.

Műfaj: pop-rock

Kulcsdal: Are You With Me

 

 

6/10

Frank Olivér

https://recorder.blog.hu/2021/10/13/miyavi_imaginary_lemezkritika
Útkeresés helyett önismétlés. Miyavi: Imaginary (lemezkritika)
süti beállítások módosítása