„A valódi mutatvány a törődés” – Dalpremier! Papaver: Stuntman

2021.10.08. 10:00, srecorder

papaver_stuntman_prjpg.jpg

Első nagylemezére készül a Papaver, amely az akusztikus folkduóként indult, majd egy klasszikusabb rocklemezzel (Bad Writing) jelentkező Papaver Cousinsból Nagy Barnabás kilépése után alakult át Szendrey-Nagy Olivér szólózenekarává. A lemez címadó dala, a Stuntman a Recorderen debütál.

„A dal és az egész lemez összefoglalható talán abban, hogy a valódi mutatvány a törődés. Az egyik legjobb barátom és a felesége kapta meg ebből a számból az első demót, amikor a járvány első hulláma alatt összeházasodtak. Ők majd benne lesznek egyébként a dalhoz készülő videóklipben is, amit Regős Ábel rendez” – meséli a Stuntmanről a VAN filmzenekarban is játszó Szendrey-Nagy Olivér, aki zeneileg is új utakra tévedt az október 18-án megjelenő nagylemezen. „Amikor 2019-ben nagyon ráuntam az akusztikus gitározásra, a Studio Einz-os Andrásoktól kaptam egy pianínót. Végül az egész lemezt zongorán írtam meg, miközben fel szerettem volna fedezni az új hangszert.”

A Stuntman szövegének és zenéjének nincs direkt köze Nicolas Winding Refn tíz éve synthwave-forradalmat kirobbantó, Drive című kaszkadőrös neo(n)-noirjához, Olivérnek inkább a kaszkadőrség esztétikuma tetszett meg, „ami valószínűleg ma már nem létezik, vagy csak a cirkuszban, amit filmekben láttam. Megfogott a jelentése, hogy valaki megcsinál valami veszélyeset vagy nagyszabásút, amiért adott esetben más aratja le a babért.”

A dalt és a lemezt a csillebérci Studio Einzban vették fel Kálmán András, Hegyi Zoltán, Klausz Ádám, valamint Koroknay András és Pásztor Ákos közreműködésével.

Íme, a Stuntman:

És a lemez korábban debütált single-je, a More:

A Stuntman az összes platformon

Papaver a Facebookon

Fotó: Vajda Réka

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/10/08/_a_valodi_mutatvany_a_torodes_dalpremier_papaver_stuntman
„A valódi mutatvány a törődés” – Dalpremier! Papaver: Stuntman
süti beállítások módosítása