Magyarradar és klippremier - RUV: Ördög

2021.09.28. 12:00, Recorder.hu

ruv_650.jpeg

A budapesti Rácz Dávid a covid-karanténidőszakban kezdett RUV néven rapszövegeket írni, mostanra készen van egy egész albumnyi dallal, és úgy tűnik, valamit nagyon eltalálhatott, mert alig másfél év alatt odáig jutott, hogy lemezkiadói szerződéssel a zsebében már leforgathatta első, neves rendezővel készített klipjét is. Az Ördög című szám videóját itt, a Recorderen lehet először megnézni RUV rövid bemutatkozása után. 

Mikor indult: Körülbelül másfél éve kezdtem el szövegeket írni a karantén alatt. Ezekből utána félkész dalok születtek, amiket megmutattam a haveroknak és a reakciójuk arra inspirált, hogy ezzel foglalkozzak komolyabb szinten.

Hol indult: A Bajcsy-Zsilinszky út 21. lépcsőházában.
 
Tagok, hangszerek: Csak egyedül én, mint egy magányos farkas.
 
Stílus: A rap minden fajtája, legyen az oldschool vagy newschool. Nem szeretném beskatulyázni magam egy konkrét stílbe.
 
Hatások: A legnagyobb hatással Krúbi Ösztönlény albuma volt rám! Megihletett az a nyers őszinteség, ahogyan a világról és az érzéseiről beszél.
 
Kiadó: A Gold Record szerződtetett le három hónapja körülbelül, ami az első olyan komolyabb visszaigazolás volt számomra, ami megerősített abban, hogy azt csinálom most, ami a feladatom! 
 
Történet: Nincs nagy sztorim! A karanténidőszak elég depresszív volt számomra, ahogy még jó pár embernek. Elzárva a külvilágtól, a barátoktól, magamat önostorozva szenvedtem. Ezektől az energiáktól valahogy meg akartam szabadulni! Ehhez pedig a szövegírást választottam. Voltak olyan szövegek, amiknél mélyen magamba kellett néznem, hogy megszabadulhassak a rossz gondolatoktól. A rap pedig mindig is közel állt a szívemhez, így nem volt kérdés, hogy milyen tálcán fogom felszolgálni a szövegeimet.
 
Megjelenések: Eddig mint amatőr előadó három számomat töltöttem fel YouTube-ra, de valószínűleg ezeket letörlöm és majd a kiadó által újra publikáljuk. Az első profi megjelenésem pedig ez: az Ördög című számomhoz készítettünk egy videóklipet Indiánnal (Galler András), szerintem elég erős debütálás!
 
Küldetés: Nagyon nyálasnak hangozhat, de azt szeretném, hogy az emberek megértsék a szövegeimet és segítsek nekik a nehéz pillanataikban! Magányos farkasként indulok meg az utamon, de az egyszemélyes falkámhoz, remélem, csatlakoznak még más elveszett tesók is!
 
Jövőkép: Nem szeretem előre tervezni a jövőmet, nyilván van sok dolog, amit el szeretnék érni mint előadó, de addig még nagyon sok meló van! 
 
Mellékprojektek: A családi vállalkozásunkba segítek be, mint üzletvezető.
 
Szexepil: Kendőzetlen őszinteség.
 
Legnagyobb eredmény, elismerés: Hogy már most vannak olyan emberek, akik hallgatják a számaimat, pedig még nem is publikusak.
 
Legközelebbi fellépés vagy más terv a közeljövőre: Most elsősorban ismerje meg a zenéimet minél több ember. Aztán 5-6 single után jöhet az album is!!!
 

Az önálló indulás után az új klip már lemezkiadós háttérrel készült, a Gold Record közleménye szerint RUV „dalai nem feltétlenül vidámak, de igaziak. Annyira érzelemdúsak, hogy nagyon könnyű azonosulni velük. A fiatal rappernek nem okoz gondot, hogy ugráljon a stílusok között. Ugyanolyan otthonosan mozog a trapben, mint az oldschool hiphopban. Az Ördög című dalhoz az egyik legismertebb magyar kliprendezőt nyerte meg. Indián segítségével Dávid több arcát is megvillantja a videóban."

A rapper még ennyit sem kertel: „Meg akarom mutatni, mit érzek! Eszköznek a rapet választottam, ami a tökéletes páros, csak szavak és némi zenei alap! Ennyi! Semmi extra! Ezt szeretném! Ezt szeretem! Ezt akarom!”

Nézzük tehát RUV klipjét, az Ördögből „kiderül, hogy mennyire el tudunk merülni a stresszben, a problémákban és mennyire gyengék tudunk lenni, ha ilyenkor az ördög felajánlja a segítségét."

RUV az Instagramon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/28/magyarradar_es_klippremier_ruv_ordog
Magyarradar és klippremier - RUV: Ördög
süti beállítások módosítása