"Arra ébredtem, hogy a diszkóban megy a lábdob" - Rácz Gergő A Nagy Évem podcastban

2021.08.29. 19:12, vferi

wide2_39.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, hogy mi történt velük azután. Ötödik adásunk vendége Rácz Gergő, korunk egyik legsikeresebb popzenésze, akinek a Mostantól című dala parádés kört futott tavaly, és aki szeptember 10-én az Akvárium Nagyhalljában ad koncertet. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki harminc éven át a magyar popszakma élvonalában maradhasson? Rácz Gergőt hallgatva felmerül, hogy a tehetségen felül például emberfeletti kitartás, elhivatottság, bátorság és szerénység. Egészen kiskora óta nem volt kérdés, hogy ő zenét fog csinálni. “Egyszer gondolkoztam csak el azon, hogy mással is foglalkozhatnék, de az csak egy napig tartott, mert iszonyú depressziós lettem ettől a gondolattól. Rájöttem, hogy nincs más alternatíva ahhoz, hogy boldog legyek” - mondja erről Gergő.

wide_14.jpg
Rácz Gergő a stúdiójában, ahol ez a podcast is készült | Fotó: Valami Hektor

 

Tízévesen már dallamokat kreált a gitárján, és egy komplett popprodukciót talált ki az osztálytársával, pár évre rá pedig Fenyő Miklóst győzte meg a rátermettségéről. Így került be a Park nevű fiúzenekarba. Még le sem érettségizett, de már megjelent lemezen több olyan dal, amit ő írt. Aztán jött a V.I.P., az Eurovíziós szereplés, a haknik, a rajongói klubok, majd az acapellázás a Fool Moonban, és végül a dicsőséges szólókarrier. A több mint 100 perces beszélgetésünk során részletesen kitárgyaljuk az összes fontos állomást és fordulópontot, a fenteket és a lenteket, a sikereket és a csalódásokat.

Milyen érzés fél napokat álldogálni lemezkiadók előtt hóban-fagyban? Mikor derült ki, hogy van keresnivalója ebben a szakmában? Miért lett vége a V.I.P.-nek szinte a csúcson? Hogyhogy nem volt lámpaláza Dublinban? Mire gondol, amikor megszólítja egy rajongó? Hogyan rántja ki magát egy alkotói válságból? Mi okozott feszültséget a Fool Moonban? Miért nem hisz az albumban? Mennyire fontos, hogy milyen a klip? Ez mind kiderül a podcastból, és persze az is,hogy hogyan élte meg Rácz Gergő a tavalyi évet, és a minden eddiginél nagyobb sikert, amit a Mostantól hozott számára.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban!

A podcast műsorvezetője a Recorder magazin vezető szerkesztője, Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenéért Kristóf Norbert.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/08/29/_arra_ebredtem_hogy_a_diszkoban_megy_a_labdob_racz_gergo_a_nagy_evem_podcastban
"Arra ébredtem, hogy a diszkóban megy a lábdob" - Rácz Gergő A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása